Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Тарифи на комунальні послуги в грудні 2023 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити за світло, воду та газ

Тарифи на комунальні послуги в грудні 2023 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити за світло, воду та газ

Тарифи на комунальні послуги в грудні 2023 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити за світло, воду та газ

Ілюстративне фото

Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям в грудні за світло, опалення, газ, воду та вивезення сміття читайте в цьому матеріалі.

Ціни на електроенергію

Українці з початку літа платять за новим єдиним тарифом-2,64 грн за кіловат.

Тариф на електроенергію для населення встановив Кабінет Міністрів України з 1 червня по 31 грудня 2023 року включно.

Негода знеструмила населені пункти на Запоріжжі

Заощадити на електроенергії українці можуть за допомогою двозонних і тризонних тарифів. У не пікові години (з 23:00 вечора до 07:00 ранку) споживання електроенергії обійдеться в рази дешевше через багатотарифний засіб обліку. Тобто основне навантаження на мережу потрібно робити вночі, а вдень — економити.

Підвищення тарифів на електроенергію для населення з 1 січня 2024 в Україні не буде.

Ціни на опалення

Тарифи на тепло для населення у новому опалювальному сезоні залишаться незмінними.

Абонентська плата за опалення у Запоріжжі становить 24 грн. Вона нараховується за розподіл послуг у межах одного будинку.

Запоріжжя опалювальний сезон закінчення
Опалювальний сезон

Споживачі, у чиїх будинках встановлені загальнобудинкові лічильники, платитимуть 24 грн на місяць, ті, у кого лічильників немає – 18,96 грн.

Детальніше про тарифи на опалення для населення – на сайті Міських теплових мереж.

Ціни на воду

У Запоріжжі залишаються стабільними тарифи на воду. Ціна водовідведення та водопостачання в різних містах України варіюється від 24,52 до 42,86 гривні за кубометр.

У Малокатеринівці відновлено водопостачання
Водопостачання

У Запорізькому водоканалі подають такий тариф: 28,37 гривні.

Тарифи на газ

Ціни на газ у серпні 2023 року для побутових споживачів практично не змінилися.

“Запоріжгаз” встановив тариф на послуги розподілу природного газу в розмірі 0,92 грн за 1 м-3 на місяць (без урахування ПДВ).

ТОВ “Енерджі Трейд Груп” (ETG) по Запорізькій області встановив єдиний місячний і річний тариф — 7,79 грн. за 1 м3 (з урахуванням ПДВ).

Газ

«Нафтогаз» і надалі реалізовуватиме газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною. Вона становить 7,4 грн за кубічний метр.

Тарифи на вивезення сміття

З 21 листопада 2022 року для населення вартість послуг з поводження з побутовими відходами на одну особу
становити:

  • в упорядкованих багатоквартирних будинках-39,69 грн;
  • в одноквартирних будинках з присадибною ділянкою (приватний сектор) – 44,33 грн.
Вывоз мусора. Фото: Вельтум

Як писав раніше Inform.zp.ua, у зв’язку з тим, що АТ “Запоріжгаз” перейшло під контроль держави, показання треба передавати іншим шляхом. А саме, за допомогою платформ “Нафтогазу”.