Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Смарт-мобілізація: що чекає Україну

Смарт-мобілізація: що чекає Україну

Смарт-мобілізація: що чекає Україну

Ілюстративне фото

В Україні готуються до запуску нової ініціативи – “смарт-мобілізації“, яка дозволить громадянам вільно обирати військову спеціалізацію.

Віце-прем’єр-міністр і міністр цифрової трансформації України, Міхаїл Федоров, розповів про цю нову ініціативу в інтерв’ю РБК-Україна. Планується запустити пілотний проект “смарт-мобілізації” вже через місяць-два.

Згідно з цією ініціативою, особа, яка бажає служити в армії, зможе самостійно вибрати, у якому напрямку вона бажає працювати – як оператор дронів або в складі ударних дронів, сапер, водій або інша посада. Кожна посада матиме свої вимоги та обов’язки, і особа матиме можливість підібрати той напрямок, який їй підходить найкраще.

Михайло Федоров
Михайло Федоров / Михаил Федоров

Важливим кроком є те, що якщо громадянин успішно пройде відбір та тести, то навчання буде орієнтоване на конкретну посаду, на яку він або вона самостійно обрав. Ця ініціатива сприятиме більшій відкритості та прозорості у відносинах між державою та громадянами.

Після запуску пілотного проекту, можна буде спостерігати, скільки громадян обиратимуть смарт-мобілізацію, як вони пройдуть відбір та навчання, і наскільки вони будуть мотивовані служити в армії.

За словами голови Мінцифри, ця ініціатива може стати першим кроком до впровадження подібної “смарт-мобілізації” і дозволить громадянам вибирати своє майбутнє в армії на основі професіоналізму і довіри до керівників.

Крім цього, важливою особливістю є можливість обійти військкомат та скоротити адміністративні процедури. Замість цього, особі потрібно буде пройти онлайн-тест, отримати консультацію від рекрутера та підготуватися до обраної посади за допомогою професіоналів у цій галузі. Такий підхід робить процес мобілізації більш ефективним та привабливим для молодих громадян.

Міністр також підкреслює, що ця ініціатива може забезпечити військову мотивацію вищої якості серед громадян України та забезпечити кращу підготовку до служби в армії.

При цьому, в Мінцифрі заперечили інформацію, що роздачу повісток планують проводити через додаток “Дія”. Про це неодноразово заявляв і сам Федоров. 

Дія повістка
Жартівливе привітання від розробників “Дія” на Halloween. 31 жовтня 2023

 


Нагадаємо, окупанти провели “вибори” на окупованій частині Запорізькій області для мобілізації громадян у свою армію.