Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Окупанти проводять вибори у Запорізькій області для мобілізації громадян у свою армію: зведення Генштабу

Окупанти проводять вибори у Запорізькій області для мобілізації громадян у свою армію: зведення Генштабу

Окупанти проводять вибори у Запорізькій області для мобілізації громадян у свою армію: зведення Генштабу

Фото:libkos/Instagram

Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право. Вони обстрілюють не лише позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру. Внаслідок таких терористичних дій загинули люди та зруйновані будинки.

Про це повідомляє Генштаб у ранковому зведенні.

Сили оборони України продовжують вести оборону на сході та наступальну операцію на півдні України. Вони крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіаційні удари окупантів були у Роботино та Кам’янці Запорізької області.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони ведуть наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці. ЗСУ змушують російські війська відходити з позицій.

10 вересня 2023 року, на тимчасово окупованих територіях України окупаційною владою сплановано проведення незаконних “виборів голів та депутатів місцевих рад”. Слід зазначити, що більшість кандидатів навіть не мають вищої освіти та працюють двірниками, охоронцями та прибиральницями. Окупанти просто використовують їхні особи для приховування реальних “керівників” захоплених територій“, – пише Генштаб.

Ці псевдовибори та їх результати не визнає весь світ. А сам факт їхнього проведення та участь місцевого населення буде використаний окупаційною владою з метою обліку людських мобілізаційних ресурсів та їхнього подальшого призову до лав армії країни-агресора.

Командування Сил оборони України закликає ігнорувати участь у таких псевдодемократичних заходах та уникати заклику до окупаційного війська.

Раніше ми писали, що Сили оборони України продовжують наступати на Мелітопольському напрямі. Водночас російська армія намагається повернути втрачені позиції.