Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Корупція » В Запорізькій області міський голова розтратив кошти півмільйона гривень

В Запорізькій області міський голова розтратив кошти півмільйона гривень

В Запорізькій області міський голова розтратив кошти півмільйона гривень

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Міський голова однієї з громад Запорізької області розтратив півмільйона гривень, які мали піти на будівельні матеріали. Посадовець перерахував кошти третім особам.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

В Запорізькій області в Пологівському районі міський голова розтратив майже півмільйона гривень. В населеному пункті вирішили створити резерв будівельних матеріалів. Вони мали використовуватися для ліквідації наслідків обстрілів. З міського бюджету виділили 3,5 млн грн.

Проте фігурант передав ці кошти третім особам, чим наніс збитків громаді на 500 тисяч гривень. Міському голові повідомили підозру за ч. 4 ст. 191 ККУ (розтрата чужого майна, вчинена у великих розмірах).


Нагадаємо, що в Запоріжжі жінка, яка обіймала посаду землевпорядника, за 50 тисяч доларів хотіла віддати землю під будівництво спортивного комплексу. Вона взяла на себе обов’язки “вирішити питання” з міською радою.

Працівник Територіального сервісного центру за грошову винагороду допомагав отримувати водійські посвідчення. Щомісячний дохід чоловіка за цією схемою складав 170 тисяч гривень.

У представників ТЦК Запоріжжя, Одеси, Самбору, Полтави та Дніпра виявили ознаки корупційних правопорушень під час перевірки НАЗК.

Як писав раніше Inform.zp.ua, справою ексвоєнкома Запорізького ТЦК та СП, який організував корупційну схему, буде займатися суд. Встановлено, що посадовець безпідставно нараховував своїм підлеглим кошти.

Колишньому посадовцю може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років. Суд також арештував майно обвинуваченого.