Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Корупція » До суду передали справу екскерівника Запорізького ТЦК: що відомо

До суду передали справу екскерівника Запорізького ТЦК: що відомо

До суду передали справу екскерівника Запорізького ТЦК: що відомо

Фото: ДБР

Справою ексвоєнкома Запорізького ТЦК та СП, який організував корупційну схему, буде займатися суд. Встановлено, що посадовець безпідставно нараховував своїм підлеглим кошти.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Керівник Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки організував корупційну схему з виплатами.

“Перебуваючи на посаді керівника Запорізького ОТЦК та СП, посадовець, без законних підстав, відправив наближених до себе підлеглих в одну з бригад ЗСУ нібито для виконання бойових завдань”, – йдеться в повідомленні.

Фігурант виплачував підлеглим кошти, хоча ті не брали участі в боях на фронті.

“Вони перебували там як у відпустці, жили за вільним графіком і, навіть, мали можливість виїжджати до дому на вихідні. Проте військовослужбовці отримували підвищені виплати та можливість набути статус учасників бойових дій”, – зазначає ДБР.

За даними слідства, сімом військовослужбовцям, які не брали участі в бойових діях, було нараховано понад 1 млн гривень виплат.

Колишньому посадовцю може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років. Суд також арештував майно обвинуваченого.


Нагадаємо, ексміністр освіти Дмитро Табачник, він же так званий “радник” Євгена Балицького, заочно засуджений до 15 років. Наразі він переховується на окупованих територіях.