Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Ексміністра освіти та “радника гауляйтера” Запорізької області Дмитра Табачника засудили до 15 років

Ексміністра освіти та “радника гауляйтера” Запорізької області Дмитра Табачника засудили до 15 років

Ексміністра освіти та “радника гауляйтера” Запорізької області Дмитра Табачника засудили до 15 років

Дмитро Табачник. Фото: Liga.Net

Ексміністр освіти Дмитро Табачник, він же так званий “радник” Євгена Балицького, заочно засуджений до 15 років. Наразі він переховується на окупованих територіях.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, Дмитро Табачник надавав окупантам власні прогнози щодо розвитку подій в Україні після початку повномасштабного вторгнення.

Також він консультував гауляйтерів Сальдо і Балицького з питань псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей.

“Ще одним завданням Табачника було надання місцевим колаборантам “методичної” допомоги з переформатування освітньої галузі за російськими “стандартами”, – пишуть в пресслужбі СБУ.

За співпрацю з окупантами ексміністра призначили “радником” Євгена Балицького. А також включили до складу російської партії “єдина росія”.

Суд визнав Табачника винним за трьома статтями Кримінального кодексу України. Правоохоронці здійснюють заходи для притягнення ексміністра до відповідальності.


Нагадаємо, що правоохоронці викрили на Запоріжжі працівників МСЕК, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні довідки про інвалідність. У посадовців знайшли 1,2 млн доларів готівкою.