Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » В Запоріжжі чоловік за 14 тисяч грн видавав водійські права: будуть перевіряти міські ТСЦ

В Запоріжжі чоловік за 14 тисяч грн видавав водійські права: будуть перевіряти міські ТСЦ

В Запоріжжі чоловік за 14 тисяч грн видавав водійські права: будуть перевіряти міські ТСЦ

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Працівник Територіального сервісного центру за грошову винагороду допомагав отримувати водійські посвідчення. Щомісячний дохід чоловіка за цією схемою складав 170 тисяч гривень.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Чоловік налагодив в Запоріжжі корупційну схему з отримання водійських посвідчень. За даними слідства, за 14 тисяч гривень працівник ТСЦ допомагав складати іспити з водіння. За розрахунками правоохоронців щомісячний дохід фігуранта становив 170 тисяч гривень.

В Запоріжжі працівника ТСЦ викрили на корупції з водійськими правами
Фото: Запорізька обласна прокуратура

Підозрюваного затримали під час отримання чергового хабара. Наразі слідство продовжується, правоохоронці перевіряють міські сервісні центри.


Нагадаємо, двоє чоловіків, які хотіли підірвати банк у Чернігові, щоб викрасти понад 5 млн грн, затримали у Запорізькій та Миколаївській областях.

У Богатирівці Запорізького району троє дітей їхали на мотоциклах та зіткнулися з автомобілем. Двоє хлопців 12-13 років та дівчинка їх віку госпіталізовані.

З 1 травня в Україні відбудуться зміни в Правилах дорожнього руху. Відтепер ближнє світло фар має бути ввімкнене поза населеного пункту на дорозі цілий рік. Раніше ця норма діяла тільки з 1 жовтня по 1 травня.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху. Мета цього рішення – наблизити українське законодавство до Європейського Союзу. 

  • водії поза населеними пунктами повинні вмикати під час руху денні ходові вогні цілий рік (раніше це правило діяло з 1 жовтня до 1 травня). В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар;
  • заборонили перевозити дітей зростом менше 150 см у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу, і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім низки випадків;
  • уточнили перелік дорожніх знаків, що позначають спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.