Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » У Запоріжжі проведуть кінофестиваль “ЗІФ”: що відомо про проєкт

У Запоріжжі проведуть кінофестиваль “ЗІФ”: що відомо про проєкт

У Запоріжжі проведуть кінофестиваль “ЗІФ”: що відомо про проєкт

Фото: Запорізький міжнародний кінофестиваль

У Запоріжжі та області влада планує впроваджувати програму зміцнення національної ідентичності. В рамках проєкту “Запорізьке сонце” планують провести кінофестиваль в Запоріжжі.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

В рамках проєкту “Запорізьке сонце” влада планує популяризувати українську культуру в Запорізькій області. Серед запланованих ініціатив:

  • популяризація українських символів, традицій, історії, культури, мови;
  • боротьба з російською пропагандою;
  • адвокація людей в окупації перед державою та міжнародною спільнотою;
  • проведення кінофестивалю “ЗІФ”;
  • створення Музею війни за Незалежність.

“Зброя ворога – не тільки ракети, а й пропаганда. росія намагається знищити не тільки наші міста і села, а й українську духовність. Окупанти не тільки захопили понад 70% Запорізької області – вони взяли в полон понад 300 тисяч наших людей”, – пише Іван Федоров.

Варто зазначити, що кінофестиваль “ЗІФ” не проходив у Запоріжжі з 2022 року. В цьому році культурний захід може повернутися в місто.


Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі пройшов культурно-мистецький фестиваль “Бути в Україні”. Участь в ньому взяли музичні гурти KAZKA, ADAM, warнякання та багато цікавих постатей.

Питання мови викликає в соціумі диспути, а часом навіть суперечки. Розберемося, як змінилася ситуація з українською мовою в Запорізькій області на третій рік повномасштабної війни. Inform.zp.ua поспілкувався із запорізькими філологинями та викладачками української мови, щоб змалювати мовну ситуацію в регіоні.

В Запоріжжі розпочали підготовку втілення Програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Запоріжжя на 2024-2030 роки.