Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Бути в Україні: у Запоріжжі пройшов культурний фестиваль (ВІДЕО)

Бути в Україні: у Запоріжжі пройшов культурний фестиваль (ВІДЕО)

Бути в Україні: у Запоріжжі пройшов культурний фестиваль (ВІДЕО)

Фото: Дмитро Павловський

У Запоріжжі пройшов культурно-мистецький фестиваль “Бути в Україні”. Участь в ньому взяли музичні гурти KAZKA, ADAM, warнякання та багато цікавих постатей.

Про це повідомила Запорізька міська рада.

На культурно-мистецькому фестивалі гості могли подивитися виступи музикантів, послухати лекції та взяти участь в дискусіях. Крім того на заході були представлені виставки та презентовані книги. Особливістю фестивалю став ярмарок від місцевих виробників.

Серед запрошених учасників фестивалю:

  • Музичні гурти: KAZKA, ADAM, warнякання.
  • Продюсер 1+1 media та засновника проєкту “РЕАЛЬНА ІСТОРІЯ” Акім Галімов.
  • Атори просвітницького YouTube-проєкту “ебаут”.
  • Поетеси: Ірина Сажинська, Тетяна Власова, Ольга Лозинська.
  • Мар’яна Мокринська та креативний продюсер 1+1 media Володимир Завадюк.
  • Ведучим на заході був Тімур Мірошниченко.

За словами Володимира Завадюка, підготовка до фестивалю тривала три місяці. Місія заходу було надихнути українців у прифронтовому місті та розказати про українську культуру простими словами.

“Зранку ми приїхали до Запоріжжя. Трохи тривожні, але заряджені віддати частинку себе цим хоробрим людям. Ми не помилилися ані на хвилину. Я побачив в очах запоріжців силу, запал, життя, попри заколочені фанерою вікна. Вони потужні. Ми надихнули їх, а вони нас. Надихнули далі бути та діяти в Україні”, – каже Володимир.

Відео: Володимир Завадюк

Раніше ми писали, що у Запоріжжі відкрили нову фотовиставку приурочену до 60-річчя міського фотоклубу. Світлини транслюють історію міста та отримали багато міжнародних нагород.

На виставці представлені роботи Олега Бурбовського, Валерія Кошеленка, Євгенія Кома, Тетяни Аверіної, Сергія та Ігоря Лаврових, Каті Клочко, Дмитра Смольєнка та інших фотомитців.