Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » Фотоклубу в Запоріжжі 60 років: відкрили виставку історичних світлин(ФОТО)

Фотоклубу в Запоріжжі 60 років: відкрили виставку історичних світлин(ФОТО)

Фотоклубу в Запоріжжі 60 років: відкрили виставку історичних світлин(ФОТО)

Фото: Департамент культури Запоріжжя

У Запоріжжі відкрили нову фотовиставку, приурочену до 60-річчя міського фотоклубу. Світлини транслюють історію міста та отримали багато міжнародних нагород.

Про це повідомляє Департамент культури і туризму міста Запоріжжя.

Запорізький фотоклуб був створений у 1963 році та працює й сьогодні. До 60-річчя спільно було відкрито виставку “Фотоклуб “Запоріжжя“. 60 років”. За словами організаторів, ця виставка важлива для історії міста та фотографії.

“Фотографії з історією не втратили актуальності й сьогодні. Вони репрезентують міську культуру, наше бачення, відчуття світу. Вони перегукуються з сьогоднішнім днем. Єдиним монолітом представляють нас як громаду та нас як українців”, – каже куратор виставки Михайло Мордовський.

На виставці представлені роботи Олега Бурбовського, Валерія Кошеленка, Євгенія Кома, Тетяни Аверіної, Сергія та Ігоря Лаврових, Каті Клочко, Дмитра Смольєнка та інших фотомитців. Ці світлини з історією Запоріжжя здобували нагороди на українських та міжнародних конкурсах.

Запоріжці можуть переглянути виставку у Туристичному інформаційному центрі (просп. Соборний, 151) до 18 травня.


Нагадаємо, що у Запоріжжі 16 березня розповіли історію будівництва величної Дніпровська ГЕС. Міфи про станцію розвінчували історики Запоріжжя.

“По суті ДніпроГЕС був першим масштабним проєктом у Російській імперії. Можна казати, що саме з нього почалася гідроенергетика в Радянському Союзі”, – каже завідувач відділу Національного заповідника “Хортиця” Сергій Дударенко.