Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі працюють над втіленням програми функціонування української мови: подробиці

У Запоріжжі працюють над втіленням програми функціонування української мови: подробиці

У Запоріжжі працюють над втіленням програми функціонування української мови: подробиці

Ілюстративне фото

У Запоріжжі розпочали підготовку втілення Програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Запоріжжя на 2024-2030 роки.

На сайті Запорізької міськради з’явилося розпорядження міського голови про затвердження складу робочої групи з підготовки проєкту.

До неї увійшли, зокрема, діюча секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко, заступник міського голови Сергій Білов, юрисконсульт Юлія Бірюкова, проректор ЗНУ Геннадій Васильчук, начальник управління внутрішньої політики Євген Коваленко, директор департаменту освіти і науки Юлія Погребняк, письменник, історик, журналіст Валентин Терлецький та інші.

Раніше Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомляв, що у Запоріжжі досі немає мовної програми.

Запоріжці створили петицію, яка пропонує затвердити на міському рівні цільову програму популярізації української мови.