Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Запоріжжя у смартфоні: над яким проєктом працює міська влада

Запоріжжя у смартфоні: над яким проєктом працює міська влада

Запоріжжя у смартфоні: над яким проєктом працює міська влада

Фото: Регіна Харченко

У Запоріжжі розглядають можливість створення додатку “Смарт-місто”. Ідея полягає в перенесенні деяких послуг для запоріжців у смартфон.

Про це повідомляє секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Розробник цифрових застосунків Володимир Зізько запропонував створити в Запоріжжі застосунок для зручності громадян. В смартфоні будуть необхідні містянам послуги.

“Від Запорізької міської ради потрібно лише технічне завдання. Без залучення бюджетних коштів”, – пише Регіна Харченко.

Також секретарка Запорізької міської ради зробила опитування, в якому 89% запоріжців відповіли, що підтримують створення додатку.


Раніше ми писали, що в громадському транспорті, в черзі в супермаркеті, в кафе та, може, навіть, у вас вдома ви бачили як люди клікають по екрану свого смартфона по зображенню хом’яка. Це популярна клікерна гра Hamster Combat, в яку грає 42 мільйони людей по всьому світу. 

У мобільному застосунку “Дія” запустили бета-тест подання заяви про шлюб і його реєстрацію, охочі пари можуть долучитися до тестування. Що треба робити запоріжцям?

В Україні тепер можливо зареєструвати шлюб онлайн в застосунку “Дія”. Це можно зробити по відеозвʼязку за допомогою цифрового підпису.

У застосунок “Дія” додали освітні документи, зокрема свідоцтво про базову загальну середню освіту та диплом бакалавра. Щоб скористатися новою послугою, потрібно оновити застосунок.

Раніше ми писали, що 18 травня почав діяти новий Закон про мобілізацію. Так протягом 60 днів, до 16 липня, військовозобов’язані запоріжці мають оновити свої дані. Це можна зробити в ТЦК або через застосунок “Резерв+”.