Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Тапнути по хом’яку”: як клікерна гра Hamster Combat зацікавила увагу мільйонів людей та чи можна в ній заробляти

“Тапнути по хом’яку”: як клікерна гра Hamster Combat зацікавила увагу мільйонів людей та чи можна в ній заробляти

“Тапнути по хом’яку”: як клікерна гра Hamster Combat зацікавила увагу мільйонів людей та чи можна в ній заробляти

В громадському транспорті, в черзі в супермаркеті, в кафе та, може, навіть, у вас вдома ви бачили як люди клікають по екрану свого смартфона по зображенню хом’яка. Це популярна клікерна гра Hamster Combat, в яку грає 42 мільйони людей по всьому світу. 

Гра Hamster Kombat швидко стала популярною в Україні через обіцянки засновників легкого заробітку. Також про неї активно й багато говорять блогери, інфлюєнсери та звичайні користувачі в соціальних мережах Instagram, Tik Tok та Telegram. 

Inform.zp.ua розбирався, як клікерна гра здобула популярність, чи дійсно за допомогою неї можна легко заробити, та чи безпечна вона для українців.

Просто тапнути по хом’яку 

Hamster Kombat — це безплатна гра у Telegram, де гравці можуть керувати віртуальним хом’яком. Виконуючи певні дії, можна заробити віртуальну валюту, за яку в майбутньому можна купити криптовалюту. Принаймні, так обіцяють засновники.

Щоб долучитися до гри, необхідно зареєструватися у боті через Телеграм, звідки й можна грати. Необхідно клікати по зображенню хом’яка, прокачувати “картки”, виконувати завдання та запрошувати друзів.

Скріншот з клікер-гри Hamster Combat

Картки відображають реальні завдання та труднощі, з якими щодня стикаються керівники компаній – від найму та розвитку бізнесу до дотримання вимог та ліцензування.

“Кожен хом’як може відчути, як це – бути генеральним директором “в реальному житті”, а не просто давати поради комусь на X (колишня соцмережа Twitter, – ред.)”, – вказують засновники.

На думку компанії, сюжет гри, система запрошень друзів, винагороди і є секретом успіху серед користувачів. Засновники відзначають, що спільнота настільки активна, що їм навіть не потрібно витрачати маркетинговий бюджет – користувачі самі створюють контент і кампанії, пише Crypto.News.

“Нещодавно ми отримали фотографію QR-коду, надрукованого і розміщеного на ліхтарному стовпі, під яким було реферальне посилання одного з наших гравців. Ми також помітили, що кілька спільнот у Telegram купують платну рекламу для просування своїх каналів. У грі є таблиця лідерів, в якій представлені найуспішніші гравці на кожному рівні. Кожен хоче зайняти перше місце, і, можливо, в цьому весь секрет. Дух суперництва стимулює залучення та ентузіазм”, – ділиться компанія.

Гра не вимагає жодних фінансових вкладень, отже й ризиків втрати реальних грошів немає. А ось заробляти в Hamster Kombat можна поки хіба що цифрову валюту. Кожен рівень в грі можна прокачувати простими “тапами” по екрану”, від цього збільшується прибуток у гравців. Та поки що з гри неможливо вивести кошти. Засновники обіцяють “лістинг”, тобто продаж валюти вже найближчим часом. Вони заявили, що “ведуть переговори” з низкою великих криптобірж про потенційний лістинг ігрової монети.

Hamster Kombat стартувала наприкінці березня 2024 року. Гра швидко стала популярною саме через обіцянки заробити легкі гроші простими діями. За останніми даними, в неї вже грають 42 мільйони людей. Також засновникам гри Hamster Kombat вдалося стати каналом № 1 в Telegram за кількістю підписників за весь час. Наразі на ньому понад 18 мільйонів підписників, і ця цифра зростає щодня.

Цю гру можна порівняти з іншим популярним додатком-клікером Notcoin, який також запустили на початку 2024 року. Ця гра, як і Hamster Kombat, працює всередині Telegram-бота. Принцип клікера схожий – необхідно тапати по екрану та заробляти віртуальну валюту Notcoin. Зараз пара монет NOT/USDT на момент написання матеріалу складає близько $0,008.

Скріншот з клікер-гри Notcoin. Ілюстративне фото

Саме гра Notcoin переконала звичайних користувачів та бізнес, що вона та подібні ігри-клікери можуть принести реальний дохід через торги на крипто-біржі.

Чому ви граєте в Hamster Kombat?

З таким питанням журналісти Inform.zp.ua звернулися до трьох гравців, різних за віком, статтю та професією.

Ліза, 13 років

Дівчина почала грати в “хом’яка” зо тиждень тому. Зізнається, що час від часу тапає, коли нудьгує на уроках, або повертається додому зі школи. Гру показали їй однокласники, допомогли розібратися, як “прокачувати” рівні та заробляти віртуальні монети.

“В мене вже немає знайомих, які б не грали в цю гру”, – каже Ліза, що підтверджує популярність гри особливо для молодого покоління.

Олексій, 26 років

Хлопець відкрив для себе клікер також відносно нещодавно, запросив у гру його друг, який цікавиться криптоінвестуванням. Молодий чоловік працює продавцем-косультантом, тож, коли немає покупців, час від часу заходить в “хом’яка”, аби згаяти час. Наразі він має більш ніж півмільйона пасивного доходу віртуальних коштів

“Саме прокачування пасивного доходу є найбільш вигідною стратегією. Адже я можу не заходити в гру годинами, а “копієчка” капатиме, це набагато ефективніше, ніж просто тапати по екрану”, – ділиться Олексій.

Оксана, 28 років

Молода жінка наразі здобуває вищу освіту на юридичному факультеті. Зізнається, що іноді хоче перепочити від складних термінів та купи законів, і просто виконувати якісь монотонні дії.

“Тапати по екрану, здавалося б, просто, в цих діях немає нічого складного. Добре було б, якби вдалося ці дії перетворити в реальний дохід”, – каже Оксана.

Російській слід у грі

Інформації про засновників Hamster Kombat немає ні на їхньому офіційному сайті, ні в соціальних мережах. На офіційному сайті гри можна помітити іконки партнерів, серед яких є Bybit, OKX – криптобіржі, які все ще працюють на російському ринку.

Скріншот з офіційного сайту Hamster Combat

Видання Inweb заявило, що домен сайту гри також є російським. А це означає, що інформація про українців, що зареєструвалася в Hamster Kombat, зберігається на внутрішніх серверах в росії, звідки силовики можуть дізнатися її за вимогою.

Проте через обмеженість відкритих даних російське походження гри є непідтвердженим.

Колаж: 24 канал

Варто також зауважити, що сама гра-клікер впроваджується саме в Telegram. Офіційна українська влада, зокрема, представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов, неодноразово заявляв про чіткі докази російського сліду в соцмережі Telegram.

За його словами, зафіксовані випадки офіційної співпраці цієї платформи із російськими спецслужбами на території росії. Натомість засновник сервісу Telegram росіянин Павло Дуров відкинув звинувачення у співпраці з силовиками.

Розробники  гри-клікера Hamster Kombat вважають Telegram “зручною платформою для прямого спілкування з користувачами, створення оголошень і обговорення важливих новин і оновлень”. А мінідодатки є ефективним інструментом залучення криптоаудиторії, вважають в компанії.


Редакція Inform.zp.ua закликає бути обачними та застерігає від ігр, розробниками яких можуть бути компанії на території держави-агресора.