Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » В небі Запоріжжя 26 травня збили крилаті ракети та безпілотники “Shahed”

В небі Запоріжжя 26 травня збили крилаті ракети та безпілотники “Shahed”

В небі Запоріжжя 26 травня збили крилаті ракети та безпілотники “Shahed”

Ілюстративне фото

У ніч на 26 травня окупанти запускали по Запорізькій області безпілотники типу “Shahed-131/136” та крилаті ракети Х-101/Х-555. Повітряним Силам вдалося збити 12 ракет та 31 дрон.

Про це повідомляє Командувач Повітряних Сил Микола Олещук.

Вночі окупанти запустили по Україні 31 безпілотник типу “Shahed-131/136”, 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 2 ракети “Кинджал”. Повітряні Сили збили майже всі загрози, а саме:

  • 12 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 31 ударний БпЛА “Shahed-131/136”.
В небі Запоріжжя збили крилаті ракети та безпілотники "Shahed"
Фото: Повітряні Сили України

Цілі збивали в межах декількох областей, зокрема Запорізької. Для боротьби з російською атакою підключили зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію, засоби РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України.


Раніше ми писали, що на заході Запорізької області тривали позиційні бої, але ніяких змін на лінії фронту в цьому районі не відбулося. Російські війська проводили наступальні операції.

Що відбувається на Запорізькому фронті:

Впродовж доби окупанти 342 рази вдарили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів.

За два роки Росія пошкодила понад 11 тисяч цивільних будинків на підконтрольній території Запорізької області. До кінця року у Запоріжжі відбудують 12 будинків.

Міністерство оборони РФ повідомило про взяття під контроль населеного пункту Роботине Запорізької області, а також сіл Глибоке та Лук’янці у Харківській області. Українські військові відповіли.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.