Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Машинний зал ДніпроГЕС требу будувати наново: на відновлення станції підуть роки

Машинний зал ДніпроГЕС требу будувати наново: на відновлення станції підуть роки

Машинний зал ДніпроГЕС требу будувати наново: на відновлення станції підуть роки

Фото: Офіс Генерального прокурора

У Запоріжжі продовжують розбирати завали після влучання окупантів в березні по Дніпровській ГЕС. Енергетики стверджують, що на відновлення станції піде майже 2,5-3 роки.

Про це заявив Генеральний директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота.

На відновлення до проєктного вигляду ДніпроГЕС можуть піти 2,5-3 роки. Наразі збитки від руйнувань станції не підраховані, адже фахівці продовжують розбирати завали. Сильно після влучання була пошкоджена машинна зала. За словами енергетиків, її доведеться зводити наново.

“Машинну залу потрібно будувати нову, ми вже бачимо. Вона на 80% зруйнована, є повністю зруйнована частина, є деформовані балки та стіни. Це все потрібно демонтувати і по новому будувати, нову машинну залу”, – каже Ігор Сирота.

За словам начальника Укргідроенерго, на греблі ДніпоГЕС треба також замінити дорожнє покриття. При цьому необхідно продумати план так, що ремонтні роботи не призвели до перекриття руху транспорту.

Також Ігор Сирота розповів, що на відновлення ДніпроГЕС кошти будуть залучати з бюджету, займу або шляхом підвищення тарифів. Скільки юуде коштувати ремонт станції наразі невідомо.


Нагадаємо, що окупаційна влада Херсонської області ширить повідомлення, що через спуск води з Дніпровської ГЕС може статися затоплення островів в дельті річки Дніпро.

На Дніпровській ГЕС досі триває розбирання завалів та оцінка масштабів руйнувань. Роботи з відбудови логістичної складової мають розпочатися вже наступного місяця.

Наразі відновлення енергопостачання від ДніпроГЕС неможливе, проте відповідні служби працюють над логістичним питанням на дамбі. “Укренерго” вже укладає угоди з підрядниками, які будуть реконструювати станцію.

У Центрі стратегічних комунікацій спростували матеріали російських медіа, що нібито Україна сама готувала підрив ДніпроГЕС. Фахівці пояснюють це тим, що росія створює підґрунтя для нових терактів.