Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Іван Федоров розповів, коли розпочнуться роботи з відновлення ДніпроГЕС у Запоріжжі

Іван Федоров розповів, коли розпочнуться роботи з відновлення ДніпроГЕС у Запоріжжі

Іван Федоров розповів, коли розпочнуться роботи з відновлення ДніпроГЕС у Запоріжжі

ДніпроГЕС
Фото: Inform.zp.ua

На Дніпровській ГЕС досі триває розбирання завалів та оцінка масштабів руйнувань. Роботи з відбудови логістичної складової мають розпочатися вже наступного місяця.

Про це він розповів в ефірі “Ми-Україна” голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Він зауважив, що територія ДніпроГЕС від початку року зазнала два десятка обстрілів.

“Велика команда проєктних організацій працює по двох напрямках – це відновлення безпосередньо енергетичної складової і відновлення логістичної складової. Логістична складова буде відновлюватись підрядною організацією, яку визначить “Укргідроенерго”. Це вкрай складна робота, тому що в цілому Дніпровська ГЕС і її логістична складова складається з двох частин. Перша – та, що ще довоєнна, друга – так звана навісна конструкція, яка була зроблена вже після Другої світової війни. Тож тепер треба буде зрозуміти, яка частина греблі є цілою, до якої можна приєднуватись. Саме над цим зараз працюють автори проєкту спільно з підрядниками, які будуть відновлювати логістину складову Дніпровської ГЕС. Я сподіваюсь, що вже в травні роботи будуть розпочаті”, – зазначив Іван Федоров. 

У планах – завершити відновлення логістичної складової до кінця цього року. Водночас голова ОВА додав, що існує величезна кількість факторів, яка на це може вплинути. 

Нагадаємо, наразі відновлення енергопостачання від ДніпроГЕС неможливе, проте відповідні служби працюють над логістичним питанням на дамбі. “Укренерго” вже укладає угоди з підрядниками, які будуть реконструювати станцію.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі спецслужби продовжують розбирати завали після удару по ДніпроГЕС. Найближчим часом розпочнуть демонтаж зруйнованої частини.

Також очільник ЗОВА зазначив, що ДніпроГЕС залишається ціллю окупантів, тому будуть прийняті рішення щодо захисту станції.

Нагадаємо, що Дніпровську ГЕС від російських обстрілів здатні захистити лише американські системи протиповітряної оборони Patriot.

Також Inform.zp.ua писав, чим відома ДніпроГЕС, яких ушкоджень вона зазнала, та коли станцію зможуть відновити після російських обстрілів.

Дніпровська ГЕС – це перша ГЕС, яка збудована на річці Дніпро. Вона є найбільшою та найпотужнішою в Україні. Станція знаходиться у Дніпровському районі Запоріжжя. До початку повномасштабної війни її потужність складала 1578,6 МВт.