Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Укренерго” укладає угоди для відновлення ДніпроГЕС, – Іван Федоров

“Укренерго” укладає угоди для відновлення ДніпроГЕС, – Іван Федоров

“Укренерго” укладає угоди для відновлення ДніпроГЕС, – Іван Федоров

ДніпроГЕС
Фото: Inform.zp.ua

Наразі відновлення енергопостачання від ДніпроГЕС неможливе, проте відповідні служби працюють над логістичним питанням на дамбі. “Укренерго” вже укладає угоди з підрядниками, які будуть реконструювати станцію.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

“Наразі не говоримо про відновлення генерації електроенергії, а лише про логістику на дамбі. Оперативно запустили по одній смузі руху в обидві сторони”, – каже посадовець.

Натомість “Укренерго” вже укладає договори з підрядниками, які будуть проектувати та здійснювати відновлення ГЕС. Для відновлення станції залучаю міжнародні інвестиції.

“Зі свого боку максимально доводимо до наших міжнародних партнерів про пріоритетність відновлення ДніпроГЕС та необхідність допомоги”, – каже Іван Федоров.


Раніше ми писали, що у Запоріжжі спецслужби продовжують розбирати завали після удару по ДніпроГЕС. Найближчим часом розпочнуть демонтаж зруйнованої частини.

Також очільник ЗОВА зазначив, що ДніпроГЕС залишається ціллю окупантів, тому будуть прийняті рішення щодо захисту станції.

Нагадаємо, що Дніпровську ГЕС від російських обстрілів здатні захистити лише американські системи протиповітряної оборони Patriot.

“Єдиний спосіб зберегти об’єкт – системи Patriot. ГЕС не сховати, бо вона “трохи завелика”, і не перемістити – “трохи не мобільна”, – сказав очільник ЗОВА Іван Федоров.

Також Inform.zp.ua писав, чим відома ДніпроГЕС, яких ушкоджень вона зазнала, та коли станцію зможуть відновити після російських обстрілів.

Дніпровська ГЕС – це перша ГЕС, яка збудована на річці Дніпро. Вона є найбільшою та найпотужнішою в Україні. Станція знаходиться у Дніпровському районі Запоріжжя. До початку повномасштабної війни її потужність складала 1578,6 МВт.