Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Запоріжжі розбирають завали на ДніпроГЕС та готуються до відновлення, – Іван Федоров

В Запоріжжі розбирають завали на ДніпроГЕС та готуються до відновлення, – Іван Федоров

В Запоріжжі розбирають завали на ДніпроГЕС та готуються до відновлення, – Іван Федоров

Фото: Офіс Генерального прокурора

У Запоріжжі спецслужби продовжують розбирати завали після удару по ДніпроГЕС. Найближчим часом розпочнуть демонтаж зруйнованої частини.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров для “Суспільного”.

Після того, як розберуть завали, можна буде розпочати демонтаж зруйнованої частини Дніпровської ГЕС та відновлювальні роботи.

“Після того, як будуть розібрані завали, буде продовжена робота над дефектовкою кожної машини, і лише після цього ми зможемо говорити про якісь орієнтовні терміни відновлення роботи. Але сьогодні ми можемо говорити про відновлення роботи лише у випадку безпекової ситуації, бо на повітряні тривоги робота зупиняється”, – каже Іван Федоров.

Також очільник ЗОВА зазначив, що ДніпроГЕС залишається ціллю окупантів, тому будуть прийняті рішення щодо захисту станції.

“Пріоритетний захист ППО — це сьогодні на порядку денному, і тому наступним кроком буде безпосередньо відновлення енергетичної частини”, – каже він.

За словами Федорова, нині є попередні висновки щодо руйнувань та які роботи треба виконати. Від початку повномасштабного вторгнення по ДніпроГЕС завдали 20 ракетних ударів, 13 з них – по самій станції.


Раніше ми писали, що Дніпровську ГЕС від російських обстрілів здатні захистити лише американські системи протиповітряної оборони Patriot.

“Єдиний спосіб зберегти об’єкт – системи Patriot. ГЕС не сховати, бо вона “трохи завелика”, і не перемістити – “трохи не мобільна”, – сказав очільник ЗОВА Іван Федоров.

Також Inform.zp.ua писав, чим відома ДніпроГЕС, яких ушкоджень вона зазнала, та коли станцію зможуть відновити після російських обстрілів.

Дніпровська ГЕС – це перша ГЕС, яка збудована на річці Дніпро. Вона є найбільшою та найпотужнішою в Україні. Станція знаходиться у Дніпровському районі Запоріжжя. До початку повномасштабної війни її потужність складала 1578,6 МВт.