Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На відновлення ДніпроГЕС у Запоріжжі потрібні роки: Укргідроенерго

На відновлення ДніпроГЕС у Запоріжжі потрібні роки: Укргідроенерго

На відновлення ДніпроГЕС у Запоріжжі потрібні роки: Укргідроенерго

Удар по Дніпровській ГЕС 22 березня

Масштаби пошкоджень на Дніпровській ГЕС у Запоріжжі після російських ракетних ударів ще не до кінця встановлено, проте зрозуміло, що для відновлення станції знадобляться роки.

Про це розповів генеральний директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота.

“Ми вже розуміємо, що ДніпроГЕС виведена з ладу на довгий час. Щоб станцію відтворити до стану, який був до ракетного удару, це будуть потрібні роки – це не дні і не місяці. Тому що більше ніж шість ракет тільки прилетіло саме в ГЕС-2, був пошкоджений мостовий перехід, підкранові балки. Тому шкоди завдано великої”, – відзначив Ігор Сирота.

Поки у приміщенні ГЕС-2 не вдається розібрати всі завали, оскільки і перекриття, і стіни з підкрановими балками нахилилися і нависли над машинною залою ГЕС, і доступу туди немає. За його словами, необхідно демонтувати верхню частину машзали, щоб можна було дістатися нижньої.

“Ми провели нараду з головою Запорізької ОВА, щоб до ліквідації наслідків приєдналися ДСНСники, щоб зі своєю технікою змогли допомогти нам демонтувати саме перекриття”, – розповів він.

Ігор Сирота наголосив, що ситуацію на греблі ДніпроГЕС контролюють, загрози прориву немає, проте станція не працює, і Україна втратила приблизно 1000 МВт генерації.

“Сама гребля на сьогоднішній день не порушена. Порушені підкранові балки, які знаходяться на греблі, і мостовий перехід”, – уточнив він, додавши, що ці пошкодження компанія намагатиметься усунути якнайшвидше.

Нагадаємо, запорізькі комунальники завершили ремонт аварійних ділянок дороги на о. Хортиця. Щоб не заважати руху автотранспорту, роботи відбувались вночі.