Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЦСК спростував російський фейк про підрив Україною ДніпроГЕС

ЦСК спростував російський фейк про підрив Україною ДніпроГЕС

ЦСК спростував російський фейк про підрив Україною ДніпроГЕС

Ілюстративне фото

У Центрі стратегічних комунікацій спростували матеріали російських медіа, що нібито Україна сама готувала підрив ДніпроГЕС. Фахівці пояснюють це тим, що росія створює підґрунтя для нових терактів.

Про це йдеться в повідомлені Центру стратегічних комунікацій “SPRAVDI”.

Напередодні обстрілу ДніпроГЕС російські медіа почали поширювати інформацію про “провокацію України”. Нібито Україна сама планує ударити по станції та звинувати в цьому росіян.

Проте в ЦСК це пояснюють так:

“Плануючи черговий злочин, вони заздалегідь розгортають інформаційну кампанію з метою перекласти відповідальність на Україну, а також дезорієнтувати і деморалізувати українців, налаштувавши їх проти власної держави.

Подібні вкиди допомагають росії готувати інформаційний ґрунт для нових злочинів проти України, вірогідність котрих, на жаль, не нульова”.


Як ми писали раніше, сьогодні, 22 березня, війська РФ атакували Запоріжжя. Удари прийшлися й по Дніпровській ГЕС.