Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Над Запоріжжям прикордонники знищили 8 російських безпілотників

Над Запоріжжям прикордонники знищили 8 російських безпілотників

Над Запоріжжям прикордонники знищили 8 російських безпілотників

Ілюстративне фото

На Запорізькому напрямку прикордонникам вдалося знищити 8 російських FPV-дронів. Два з них приземлили без вибуху.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

На Запоріжжі прикордонники відбили атаку російських безпілотників. Бійцям вдалося знищити вісім повітряних цілей, два з яких приземлили без вибуху.

Над Запоріжжям прикордонники знищили 8 російських безпілотників
На Запорізькому напрямку знищили безпілотники. Фото: ДПСУ

Як писав раніше Inform.zp.ua, за добу окупанти атакували 15 населених пунктів Запорізької області. Від російської артилерії на власному подвір’ї загинув 74-річний чоловік.

У ніч на 22 травня в межах Запорізької області вдалося збити ударні БПЛА росіян типу «Shahed-131/136». Їх запускали із районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф та території тимчасово окупованого Криму. Атаку окупантів відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України, підрозділи радіоелектронної боротьби, зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил.

Вночі 22 травня у Запорізькій області вдалося збити керовану авіаційну ракету Х-59/69 та безпілотники, що запускали російські військові.

Російські військові завдали ракетного удару по Запоріжжю 21 травня. Також під обстрілом опинилися міста і села Пологівського та Василівського районів. Обійшлося без жертв.

На Запорізькому напрямку Сили Оборони контролюють ситуацію в Роботине. Водночас військові зазначають, що тривають важкі бої, в ході яких окупантів знищують.

Також стало відомо, що на Запоріжжі спецпризначенці ГУР знищили вантажівки окупантів, які підвозять зброю та боєприпаси. Внаслідок удару безпілотника логістика росіян була порушена.