Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » У Запоріжжі в сезон фруктів та ягід спостерігають спалах кишкової інфекції

У Запоріжжі в сезон фруктів та ягід спостерігають спалах кишкової інфекції

У Запоріжжі в сезон фруктів та ягід спостерігають спалах кишкової інфекції

Ілюстративне фото

У Запоріжжі за тиждень зафіксували 50 випадків гострої кишкової інфекції. Зазвичай зараження відбувається через немиті фрукти та їжу тваринного походження.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

В період з 3 по 10 травня в Запоріжжі та області зафіксували 50 випадків гострої кишкової інфекції. Найбільш небезпечне зараження для дітей. У ЦКПХ зазначають, що випадки захворювання пов’язані з порушенням правил приготування та зберігання їжі.

Кишкова інфекція передається через:

  • споживання зараженої їжі,
  • вживання зараженої води,
  • під час купання у забруднених водоймах,
  • через брудні руки і предмети побуту.

Найчастіше збудник інфекції знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Які симптоми в кишкової інфекції?

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. При перших симптомах варто звернутися до лікаря та не займатися самолікуванням.


Нагадаємо, що в Запоріжжі почнуть реформи в лікарнях. Всього медичних закладів 40, деякі планують об’єднати для зменшення витрат з бюджету.

Під час війни серед запоріжців зросли ризики інфекційних захворювань. Туляремія — гостра інфекційна хвороба тварин і людини. Без лікування хвороба триває довго, супроводжується лихоманкою, нагноєнням уражених лімфовузлів і розвитком ускладнень, небезпечних для життя людини, зокрема, артриту, менінгіту, енцефаліту, пневмонії та інфекційно-токсичного шоку.

У Запоріжжі в одному із медзакладів закритого типу зареєстровано спалах ротавірусної інфекції. Виявлено 17 хворих, всі дорослі. Триває щоденний моніторинг поточної епідситуації з інфекційної захворюваності.