Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Вибух у Запоріжжі: виявлено незаконний склад боєприпасів. ФОТО

Вибух у Запоріжжі: виявлено незаконний склад боєприпасів. ФОТО

Вибух у Запоріжжі: виявлено незаконний склад боєприпасів. ФОТО

Склад боєприпасів виявили у Запоріжжі

52-річний мешканець Запоріжжя незаконно зберігав у нежитловому приміщенні справжній арсенал. Внаслідок необережного поводження з одним з боєприпасів він отримав тяжкі тілесні ушкодження та був госпіталізований.

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області.

На місці події правоохоронці провели обшук та вилучили вогнепальну зброю різних видів, комплектуючі деталі до неї та боєприпаси. Їх походження встановлюється.

Днями до відділу № 1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління поліції зателефонував місцевий житель та повідомив про те, що водному з приміщень гаражного кооперативу стався вибух, унаслідок якого травмувався чоловік.

Склад боєприпасів виявили у Запоріжжі
Склад боєприпасів виявили у Запоріжжі

Слідчо-оперативна група з’ясувала, що внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечним предметом потерпілий отримав поранення і травматичну ампутацію двох пальців руки.

Крім того, у гаражі, в якому сталася подія, працівники поліції за участю вибухотехніків провели санкціонований обшук та виявили автомат АК-74, пістолет, сім гранатометів, понад 150 гранат, п’ять підривників, близько 13 000 набоїв різних калібрів, димову шашку, реактивний двигун, порох та деталі до зброї.

Склад боєприпасів виявили у Запоріжжі
Склад боєприпасів виявили у Запоріжжі

Всю зброю, комплектуючі деталі і боєприпаси правоохоронці вилучили та направили на експертні дослідження.

Події слідчі кваліфікували за ст. 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, відомості про це внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Працівники поліції встановлюють походження арсеналу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Запоріжжі для відвідування кладовищ по 14 травня збільшено кількість рейсів за різними напрямками та маршрутами.

Нагадаємо, після Великодня настають поминальні дні, коли на кладовищах збирається велика кількість людей. Запоріжців закликають цього року перенести вшанування померлих на інші дні, через загрозу російських атак.

Нагадаємо, що тиждень після Великодня в народі має назву Світла седмиця. Кожен день має свої вірування та прикмети. Inform.zp.ua розповідає, що запоріжцям не можна роботи протягом цих 7 днів.

На поминальні дні у Запоріжжі з 6-го по 14 травня збільшать кількість рейсів за маршрутами на кладовища.

Цьогоріч 5 травня православні запоріжці відзначали свято Великодня. Українці вже втретє відзначають християнське свято в умовах повномасштабної війни. Містян і гостей обласного центру просять, за можливості, не йти до церкви та уникати великого скупчення людей.