Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Запоріжців закликають не йти на кладовище на поминальні дні: загроза обстрілів

Запоріжців закликають не йти на кладовище на поминальні дні: загроза обстрілів

Запоріжців закликають не йти на кладовище на поминальні дні: загроза обстрілів

Ілюстративне фото

Після Великодня настають поминальні дні, коли на кладовищах збирається велика кількість людей. Запоріжців закликають цього року перенести вшанування померлих на інші дні, через загрозу російських атак.

Про це заявив керуючий Запорізькою єпархією ПЦУ єпископ Фотій.

В поминальні дні на цвинтарі збирається велика кількість людей, щоб вшанувати пам’ять померлих. Проте скупчення людей в одному місці становлять загрозу для життя містян, адже російські війська можуть наносити удари.

“Звертаюся до запоріжців з проханням – утриматись від відвідування місць поховання. Не створюйте скупчення людей в ці дні на територіях кладовищ, не наражайте на небезпеку себе і близьких! Перенесіть відвідини цвинтарів на інші дні”, – наголосив єпископ Фотій.

За порадою священнослужителя, краще в ці дні запалити свічку та помолитися за померлих вдома. А поминальні дні перенести на іншу дату.


Нагадаємо, що тиждень після Великодня в народі має назву Світла седмиця. Кожен день має свої вірування та прикмети. Inform.zp.ua розповідає, що запоріжцям не можна роботи протягом цих 7 днів.

На поминальні дні у Запоріжжі з 6-го по 14 травня збільшать кількість рейсів за маршрутами на кладовища.

Цьогоріч 5 травня православні запоріжці відзначали свято Великодня. Українці вже втретє відзначають християнське свято в умовах повномасштабної війни. Містян і гостей обласного центру просять, за можливості, не йти до церкви та уникати великого скупчення людей.