Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

У Запоріжжі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

У Запоріжжі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Поминальные дни в Запорожье

З 11 по 14 травня, у дні спомину померлих, на вулицях та кладовищах Запоріжжя буде значно більше правоохоронців. Заходи безпеки будуть посилені.

Про це повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області Денис Короневич, інформує Запорізька обласна військова адміністрація.

Майже 850 поліцейських будуть залучені до забезпечення громадського порядку. Особливу увагу правоохоронці приділятимуть кладовищам – там нестимуть чергуватимуть понад 300 поліцейських.

Денис Короневич закликав громадян дотримуватися правил безпеки та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

 – За можливості прошу утриматись від відвідування кладовищ через підвищений рівень небезпеки в ці дні. Головне – не створювати скупчення людей на цвинтарях та поряд з ними, – радить правоохоронець.

Нагадаємо, у Запоріжжі для відвідування кладовищ по 14 травня збільшено кількість рейсів за різними напрямками та маршрутами.

Нагадаємо, після Великодня настають поминальні дні, коли на кладовищах збирається велика кількість людей. Запоріжців закликають цього року перенести вшанування померлих на інші дні, через загрозу російських атак.

Нагадаємо, що тиждень після Великодня в народі має назву Світла седмиця. Кожен день має свої вірування та прикмети. Inform.zp.ua розповідає, що запоріжцям не можна роботи протягом цих 7 днів.

На поминальні дні у Запоріжжі з 6-го по 14 травня збільшать кількість рейсів за маршрутами на кладовища.

Цьогоріч 5 травня православні запоріжці відзначали свято Великодня. Українці вже втретє відзначають християнське свято в умовах повномасштабної війни. Містян і гостей обласного центру просять, за можливості, не йти до церкви та уникати великого скупчення людей.