Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » 806-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

806-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

806-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

Фото: батальйон 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

Як минув 806-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні.

Жінку поранено під час авіаційного удару армії РФ по Запорізькому району. 65-жінка отримала поранення під час російського обстрілу села Магдалинівка.

На фронті фіксується просування російських окупантів у районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей. Також тривають позиційні бої. Окупанти говорять про захоплення населеного пункту.

8 травня російські війська завдали 7 ракетних ударів по Запоріжжю. Застосували авіацію, безпілотники, РСЗВ та артилерію по населених пунктах Пологівського та Запорізького районів.

На Запорізькому напрямку окупаційні війська намагалися зайти в сіру зону. Українські військові нанесли удар безпілотником, чим знищили російську штурмову групу.

Після звільнення Роботиного, селище залишається місцем зіткнення та перебуває під постійними обстрілами. Від населеного пункту залишились лише руїни.

У Запоріжжі ремонтують важку військову техніку, яку потім використовують на бойових завданнях. За 4 тижні на колеса поставили 19 одиниць техніки.