Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Запоріжжя атакували 7 ракет: наслідки влучань

Запоріжжя атакували 7 ракет: наслідки влучань

Запоріжжя атакували 7 ракет: наслідки влучань

Наслідки атаки на Запоріжжя 8 травня

8 травня російські війська завдали 7 ракетних ударів по Запоріжжю. Застосували авіацію, безпілотники, РСЗВ та артилерію по населених пунктах Пологівського та Запорізького районів.

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області.

Правоохоронці зареєстрували 50 повідомлень про руйнування. Унаслідок обстрілів отримала травми людина.

Минулої доби російські загарбники здійснили 367 атак на 11 населених пунктів Запорізької області. По мирних містах і селах окупанти вгатили 7 ракетами, застосували 125 безпілотних літальних апаратів, здійснили 4 обстріли з реактивних систем залпового вогню та 223 з артилерії.

Армія РФ атакувала Запоріжжя 7 ракетами різних типів. Влучання прийшлися по відкритій ділянці місцевості, гаражному кооперативу та проїжджій частині. Внаслідок ударів вибуховою хвилею та уламками пошкоджені оселі місцевих жителів, будинок культури, транспортні засоби та асфальтне покриття дороги.

Окрім цього, під обстріли потрапили Веселянка Запорізького району, Оріхів, Роботине, Гуляйполе, Новоандріївка, Мала Токмачка, Левадне, Малинівка, Верхня Терса, а також інші населені пункти Пологівського району

У результаті ворожого удару по території Григорівської громади була травмована 63-річна жителька. Її госпіталізували.

На місцях влучань працювали слідчі поліції та СБУ. За зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч.1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 8 травня російські війська здійснили масований обстріл інфраструктури Запоріжжя. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни ч. 1 ст. 438 КК України.

Нагадаємо, від ракетної атаки по Запоріжжю 8 травня постраждали цивільні об’єкти в чотирьох районах міста. Серед них — будинки, заклади освіти, охорони здоров’я, гараж та автомобілі.

Зранку 8 травня російські війська вдарили в об’єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя. Зокрема, постраждав гаражний кооператив, один з парків міста та міський електротранспорт.

Також пошкоджена одна з пожежних частин міста. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено службові приміщення і фасад будівлі.

Російські війська вдарили по Запоріжжю. Вони влучили по енергетичному обʼєкту. Попередньо, без постраждалих.

Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, Міненерго просить споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 19:00 до 22:00).

З тимчасово окупованої території Запорізької області росіяни запускали цієї ночі дві керовані авіаційні ракети Х-59 та Х-69. Їх вдалося знищити.

У Запоріжжі від ракетного удару постраждала будівля сервісного центру МВС. Він тимчасово не працюватиме.

У Запоріжжі на ділянці бульвару Вінтера від вулиці Гребельної до вулиці Кияшка перекрили рух транспорту.