Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни вдарили по енергетичному обʼєкту Запоріжжя 8 травня: що відомо (ОНОВЛЕНО)

Росіяни вдарили по енергетичному обʼєкту Запоріжжя 8 травня: що відомо (ОНОВЛЕНО)

Росіяни вдарили по енергетичному обʼєкту Запоріжжя 8 травня: що відомо (ОНОВЛЕНО)

Ілюстративне фото

Вранці 8 травня російські війська вдарили по Запоріжжю. Вони влучили по енергетичному обʼєкту. Попередньо, без постраждалих.

Про це повідомляє в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко.

“Всі підрозділи Запорізької міської ради на місцях і працюють над ліквідацією наслідків атаки!”, – зазначила вона.

Якщо постраждала ваша оселя – повідомляйте на 15-80 (зі стаціонарних) чи з мобільних:

(061) 787 15 80; 
(050) 414 15 80;
(067) 656 15 80.

Раніше очільник Запорізької ОВА Іван Федоров написав, що росіяни поцілили по обʼєктах критичної та цивільної інфраструктури. Є руйнування.

Міністр енергетики Герман Галущенко також повідомив, що атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Запорізькій, Полтавській, Кіровоградській, Львівській, Івано- Франківській, Вінницькій областях.
Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

Що відомо про ракетний удар по Запоріжжю?

Зранку 8 травня російські війська вдарили в об’єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя. Зокрема, постраждав гаражний кооператив, один з парків міста та міський електротранспорт.

Також пошкоджена одна з пожежних частин міста. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено службові приміщення і фасад будівлі.

Російські війська вдарили по Запоріжжю. Вони влучили по енергетичному обʼєкту. Попередньо, без постраждалих.

Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, Міненерго просить споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 19:00 до 22:00).

З тимчасово окупованої території Запорізької області росіяни запускали цієї ночі дві керовані авіаційні ракети Х-59 та Х-69. Їх вдалося знищити.

У Запоріжжі від ракетного удару постраждала будівля сервісного центру МВС. Він тимчасово не працюватиме.

У Запоріжжі на ділянці бульвару Вінтера від вулиці Гребельної до вулиці Кияшка перекрили рух транспорту.

Від ракетної атаки по Запоріжжю 8 травня постраждали цивільні об’єкти в чотирьох районах міста. Серед них — будинки, заклади освіти, охорони здоров’я, гараж та автомобілі.