Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни запускали керовані авіаційні ракети Х-59 та Х-69 із окупованої Запорізької області

Росіяни запускали керовані авіаційні ракети Х-59 та Х-69 із окупованої Запорізької області

Росіяни запускали керовані авіаційні ракети Х-59 та Х-69 із окупованої Запорізької області

Ілюстративне фото

З тимчасово окупованої території Запорізької області росіяни запускали цієї ночі дві керовані авіаційні ракети Х-59 та Х-69. Їх вдалося знищити.

Про це повідомляє командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

В ніч на 8 травня росіяни намагалися атакувати територію України. Вони запустили 76 повітряних цілей — 55 ракет та 21 безпілотників:

– 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» (пуск із Тамбовської обл. – рф.);
– 2 балістичні ракети «Іскандер-М» (із ТОТ Криму);
– 4 крилаті ракети «Калібр» (із акваторії Чорного моря);
– 45 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл. – рф., акваторія Каспійського моря);
– 1 крилату ракети «Іскандер-К» (із Криму);
– 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (із окупованої Запорізької обл.);
– 21 ударний БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. – рф.).

Українським захисникам вдалося знищити 39 ракет та 20 ударних БПЛА.

Як писав раніше Inform.zp.ua, вранці 8 травня російські війська вдарили по Запоріжжю. Вони влучили по енергетичному обʼєкту. Попередньо, без постраждалих.