Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізькі військові отримуватимуть додаткові 70 000 грн – які будуть виплати

Запорізькі військові отримуватимуть додаткові 70 000 грн – які будуть виплати

Запорізькі військові отримуватимуть додаткові 70 000 грн – які будуть виплати

Фото: Генштаб ЗСУ

Відповідно до постанови Кабінету міністрів, запорізькі військовослужбовці отримуватимуть винагороду в розмірі 70 000 грн за кожні 30 днів, проведених на лінії бойового зіткнення. Виплата є додатковою до основної та призначається для всіх видів військ.

Про це в етері Громадського радіо розповів Дмитро Лазуткін, речник Міністерства оборони України.

«Зараз з’явилася нагорода за завдання на лінії зіткнення — 70 тисяч грн за кожні 30 днів, які військовослужбовець проводить безпосередньо на «нулі». Це взводні ротні пункти, спостережні пункти, до ротного опорного пункту включно. Ця нагорода не скасовує також тих 100 тисяч, які отримують військові на передовій, а є додатковою виплатою до них», — розповідає Лазуткін.

Мова йде про сумарне, а не безперервне перебування на лінії бойового зіткнення протягом 30 днів.

«Людина зазвичай не перебуває на «нулі» 30 днів поспіль. Військовослужбовців виводять, відбувається певна ротація, але коли назбируються ці 30 днів, людина отримує додаткові 70 тисяч грн», — пояснює речник Міністерства оборони України.

Можливість отримати таку винагороду передбачена не лише для військових, які служать у Збройних силах України.

«Це всі підрозділи сил оборони: Нацгвардія, Служба безпеки України, Головне управління розвідки, Держприкордонслужба, спецслужби зв’язку, Державна і соціальна служба транспорту, представники поліції, які беруть участь у бойових діях», — зазначає Лазуткін.

Серед інших додаткових виплат, які зараз існують, є також виплати для військовослужбовців, які перебувають на тривалому лікуванні та виведені зі штабу. Раніше це питання було проблемним і неузгодженим.

«Йдеться про виплати пораненим, які не можуть виконувати обов’язків, які становлять 20 100 грн, згідно з постановою Кабінета Міністрів», — говорить речник Міністерства оборони України.

Також військовослужбовці можуть отримувати винагороди за знищення ворожої техніки.

«Щоб це підтвердити, потрібно мати витяг з журналу бойових дій, бажано з фото або відеофіксацію знищення. Зараз, зважаючи на те, що поле бою бачать у командних пунктах, є спостереження безпілотників, це не має бути великою проблемою. Наприклад, за знищений танк військовослужбовці зможуть отримати 48 720 грн, за БМП — 42 630 грн. Є велика градація, залежно від того, яку техніку знищать військовослужбовці. Найбільше можна отримати за корабель першого рангу — 243 600 грн. Зазвичай, завдання зі знищення військової техніки виконуються не однією людиною, тоді відповідна нагорода буде розподілятися між військовими, які були задіяні у виконанні задачі», — пояснює Лазуткін.

Нагадаємо, від ракетної атаки по Запоріжжю 8 травня постраждали цивільні об’єкти в чотирьох районах міста. Серед них — будинки, заклади освіти, охорони здоров’я, гараж та автомобілі.

Зранку 8 травня російські війська вдарили в об’єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя. Зокрема, постраждав гаражний кооператив, один з парків міста та міський електротранспорт.

Також пошкоджена одна з пожежних частин міста. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено службові приміщення і фасад будівлі.

Російські війська вдарили по Запоріжжю. Вони влучили по енергетичному обʼєкту. Попередньо, без постраждалих.

Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, Міненерго просить споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 19:00 до 22:00).

З тимчасово окупованої території Запорізької області росіяни запускали цієї ночі дві керовані авіаційні ракети Х-59 та Х-69. Їх вдалося знищити.

У Запоріжжі від ракетного удару постраждала будівля сервісного центру МВС. Він тимчасово не працюватиме.

У Запоріжжі на ділянці бульвару Вінтера від вулиці Гребельної до вулиці Кияшка перекрили рух транспорту.