Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці зможуть отримати компенсацію за працевлаштування переселенців: як це зробити

Запоріжці зможуть отримати компенсацію за працевлаштування переселенців: як це зробити

Запоріжці зможуть отримати компенсацію за працевлаштування переселенців: як це зробити

Ілюстративне фото

Запоріжцям, які працевлаштовують внутрішніх переселенців, передбачена компенсація у розмірі 8 тисяч гривень. Ці кошти можна витратити на оплату праці таких працівників.

Про це повідомляє Telegram-канал уряду.

Роботодавець може отримати компенсацію витрат на оплату праці внутрішніх переселенців (ВПО) під час воєнного стану і впродовж 30 днів після його скасування.

Компенсація надається у розмірі мінімальної зарплати за кожного працевлаштованого. Наразі це 8 тисяч гривень на місяць.

Роботодавці мають право отримувати компенсація за працевлаштованого ВПО протягом трьох місяців, проте, якщо переселенець має інвалідність, то протягом шести місяців.

Щоб отримати таку компенсацію, необхідно працевлаштувати переселенця на умовах трудових договорів, зокрема за сумісництвом; та подати необхідні документи до центру зайнятості або через портал “Дія”.

Нагадаємо, російські війська підтвердили наступ у західній частині Запорізької області на тлі триваючих позиційних боїв. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися на південь від Роботиного.

Українські та російські джерела заявляли, що в Роботиному тривали позиційні зіткнення. Російський мілблогер стверджував, що частина Роботино є спірною «сірою зоною».

Нагадаємо, що тиждень після Великодня в народі має назву Світла седмиця. Кожен день має свої вірування та прикмети. Inform.zp.ua розповідає, що запоріжцям не можна роботи протягом цих 7 днів.

На поминальні дні у Запоріжжі з 6-го по 14 травня збільшать кількість рейсів за маршрутами на кладовища.

Цьогоріч 5 травня православні запоріжці відзначали свято Великодня. Українці вже втретє відзначають християнське свято в умовах повномасштабної війни. Містян і гостей обласного центру просять, за можливості, не йти до церкви та уникати великого скупчення людей.