Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Поліція посилить контроль у Запоріжжі під час поминальних днів

Поліція посилить контроль у Запоріжжі під час поминальних днів

Поліція посилить контроль у Запоріжжі під час поминальних днів

Иллюстрационное фото

Запоріжцям радять уникати скупчень людей, аби не наражати себе на небезпеку на поминальні дні. На цей період поліція збільшить кількість патрулів.

Про це повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області, підполковник Денис Короневич.

“Під час поминальних днів планується залучення близько 850 поліцейських. Особливу увагу приділимо кладовищам – тут охоронятимуть порядок близько 300 поліцейських”, – сказав він й закликав дотримуватися правил безпеки і не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Керуючий Запорізькою єпархією Православної Церкви України єпископ Фотій радить розтягнути відвідини кладовищ на декілька днів або тижнів, аби уникнути скупчень людей.

“Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища. Пошаною предкам буде молитва, а не застілля й випивка, які не відповідають принципам християнської віри”, – наголосив канцлер Донецького екзархату Української Греко-католицької Церкви та настоятель парафії святого Архістратига Михаїла в Запоріжжі отець Андрій Бухвак.

Також рятувальники закликають громадян утриматися від традиційного ритуалу і залишитися вдома. Зважаючи на те, що люди часто попри заклики та звернення залишаються вірними звичаю і йдуть на кладовища.

За порадою священнослужителя, краще в ці дні запалити свічку та помолитися за померлих вдома. А поминальні дні перенести на іншу дату.

Нагадаємо, що тиждень після Великодня в народі має назву Світла седмиця. Кожен день має свої вірування та прикмети. Inform.zp.ua розповідає, що запоріжцям не можна роботи протягом цих 7 днів.

На поминальні дні у Запоріжжі з 6-го по 14 травня збільшать кількість рейсів за маршрутами на кладовища.