Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На Запорізькому напрямку окупанти будують фортифікації: фото з супутника

На Запорізькому напрямку окупанти будують фортифікації: фото з супутника

На Запорізькому напрямку окупанти будують фортифікації: фото з супутника

Укріплення окупантів біля Роботиного. Фото з супутника: ЦЖР

На Запорізькому напрямку окупаційні війська будують та модернізують фортифікаційні споруди. Зокрема, росіяни намагаються посилити позиції біля Роботиного.

Такі дані оприлюднив Центр журналістських розслідувань.

Окупанти на Запорізькому напрямку будують нові та модернізують старі захисні споруди. Так на супутникових знімках видно, що російські війська побудували укріпрайони за 20-40 кілометрів від лінії зіткнення. Також окупанти намагаються посилити захист своїх позицій біля Роботиного.

На Запорізькому напрямку окупанти будують фортифікації
Укріплення окупантів біля Роботиного. Фото з супутника: ЦЖР

Свої укріплення окупанти спробують захистити від українських безпілотників. На їх позиціях окопах та бліндажах вони розмістили антидронові сітки.

На Запорізькому напрямку окупанти будують фортифікації
Укріплення окупантів. Колаж: ЦЖР

“На численних відео та фото ворожих укріплень в соціальних мережах можна помітити й сучасні апгрейди”, – йдеться в повідомленні ЦЖР.

Що відомо про українські фортифікації на Запорізькому напрямку?

В Запорізькій області триває зведення фортифікаційних укріплень. Цим займаються, зокрема, волонтери Запорізького Добробату. Над зведенням укріплень протягом тижня працювали три команди Добробатівців – загалом 23 чоловіки та одна дівчина.

На територію Запорізької області виділили понад 1,3 мільярди гривень на будівництво фортифікаційних споруд. Їх будують, як військові, так і цивільні підрядники.

По всій лінії фронту, в тому числі й на Запорізькому напрямку, українські війська будують фортифікаційні споруди. Але у порівнянні з лініями оборони окупантів навколо Токмака, фортифікацій біля Оріхова значно менше.

На Запорізькому напрямку будують бліндажі, укриття та зуби дракона. Відео з фронту показав очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.