Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Навколо Оріхова значно менше фортифікацій, ніж біля окупованого Токмака, – Der Spiegel

Навколо Оріхова значно менше фортифікацій, ніж біля окупованого Токмака, – Der Spiegel

Навколо Оріхова значно менше фортифікацій, ніж біля окупованого Токмака, – Der Spiegel

Укриття. Фото: Міноборони

По всій лінії фронту, в тому числі й на Запорізькому напрямку, українські війська будуть фортифікаційні споруди. Але у порівнянні з лініями оборони окупантів навколо Токмака, фортифікацій біля Оріхова значно менше.

Про це йдеться у матеріалі німецького видання Der Spiegel.

Автор статті зазначає, що росіяни оточили Токмак “майже середньовічним кільцем оборони”, яке ЗСУ вимушені будуть походити у випадку прориву на цьому напрямку. А навколо Оріхова, що під контролем української армії, фортифікацій значно менше.

“У зв’язку зі складною ситуацією українські підрозділи збирають у соціальних мережах пожертвування на екскаватори для допомоги у будівництві, — пише видання. — Однак, крім землерийної техніки, особливо важливо, щоб ЄС вдалося якнайшвидше доставити обіцяні боєприпаси — це дозволить їм краще утримувати росіян на їхніх позиціях”.

Як пише раніше Inform.zp.ua, на територію Запорізької області виділили понад 1,3 мільярди гривень на будівництво фортифікаційних споруд. Їх будують, як військові, так і цивільні підрядники.