Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Метеорит в небі Запоріжжя: що бачили люди вночі (ВІДЕО)

Метеорит в небі Запоріжжя: що бачили люди вночі (ВІДЕО)

Метеорит в небі Запоріжжя: що бачили люди вночі (ВІДЕО)

Ілюстративне фото

У ніч на 1 травня в низці областей, зокрема Запорізькій, бачили яскравий спалах в небі. Деяким людям вдалося зафільмувати небесне явище, яке в мережі назвали метеоритом.

Наразі офіційної інформації про природу цього спалаху немає.

Вночі жителі Запорізької, Полтавської, Сумської та ймовірно інших областей бачили в небі яскравий спалах. За свідченнями очевидців, відбулося небесне явище без звуків вибуху. У мережі люди зауважили, що це міг бути метеорит.

Варто зазначити, що метеор – це світлове явище в атмосфері, яке виникає під час входження до атмосфери твердого небесного тіла, що рухається у міжпланетному просторі, або метеороїда. Натомість метеорит – це залишок метеороїда, який пережив подорож крізь атмосферу і впав на землю.

За даними наукового видання “The Universe. Space. Tech”, саме на початку травня наша планета занурюється у потік метеорів, які можна побачити в небі.


Раніше ми писали, що три запорізьких космонавти увійшли в історію. Але землю з орбіти довелося побачити тільки одному.

У вересні 2021 року українсько-американська компанія Firefly Aerospace запустила ракету Alpha в космос. Запуск відбувся з космодрому ВПС США в окрузі Санта-Барбара.

Нагадаємо, що ракета “Антарес” українсько-американського виробництва, у конструюванні якої брали участь і запоріжці, успішно вирушила освоювати космічний простір.

Також протягом минулого тижня екологи виявили перевищення концентрації забруднювальних речовин в атмосферному повітрі Запоріжжя. Деякі з них перевищували норму в декілька разів.