Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізька область отримає 0,5 млрд грн на ремонт та будівництво укриттів у школах

Запорізька область отримає 0,5 млрд грн на ремонт та будівництво укриттів у школах

Запорізька область отримає 0,5 млрд грн на ремонт та будівництво укриттів у школах

Оксен Лісовий та Іван Федоров

Запорізька область отримає півмільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів. Це дозволить залучати більше дітей до очного навчання.

Про це повідомив міністр Оксен Лісовий на брифінгу під час робочої поїздки до Запорізької області.

– Вже подані проєкти будівництва укриттів, які дозволять здійснювати навчання, тому що ми знаємо, які тут є загрози. Додатково Уряд профінансує придбання автобусів для підвозу дітей з інших громад та для закупівлі необхідних для навчання гаджетів. Зробимо все можливе, щоб діти повернулися до очного навчання з урахуванням всіх безпекових умов, – наголосив міністр. 

Незважаючи на проблеми воєнного часу, в Запорізькій області є достатня кількість висококваліфікованих педагогів, які можуть працювати як онлайн, так і в змішаному форматі, запевнив керівник Запорізької області Іван Федоров. 

За прогнозом міністерства освіти, змішане навчання підвищить якість освіти. А для вирішення проблеми психосоціального розвитку дітей освітянам пропонують використовувати інструменти позашкільної освіти та організувати «таборові» школи.

Нагадаємо, в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко зустрілася з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. Секретарка Запорізької міськради прокоментувала будівництво підземних шкіл.

Нагадаємо, що на позачерговій сесії Запорізької міськради 24 квітня депутати обрали колишню главу фракції “Слуга народу” Регіну Харченко новою виконуючою обов’язків міського голови.

Вчора, 24 квітня, запорізькі депутати обрали колишню главу фракції “Слуга народу” Регіну Харченко новою виконуючою обов’язків міського голови. До цього на сесії 38 депутатів проголосували “ЗА” відставку Анатолія Куртєва з посади секретаря міськради. Чи законне таке рішення, та хто має право керувати прифронтовим містом, журналісти Inform.zp.ua дізнавалися у адвоката Сергія Гайдука.