Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Регіну Харченко обрали новою виконуючою обов’язків міського голови Запоріжжя

Регіну Харченко обрали новою виконуючою обов’язків міського голови Запоріжжя

Регіну Харченко обрали новою виконуючою обов’язків міського голови Запоріжжя

Регіна Харченко

На позачерговій сесії Запорізької міськради 24 квітня депутати обрали колишню главу фракції “Слуга народу” Регіну Харченко новою виконуючою обов’язків міського голови.

Депутати проголосували “ЗА” обрання нового секретаря Запорізької міської ради, який виконуватиме обов’язки очільника міста. Нею стала колишня голова депутатської фракції “Слуга народу” Регіна Харченко.

Раніше на сесії 38 депутатів проголосували “ЗА” відставку Анатолія Куртєва з посади секретаря міськради.

На сесії присутні депутати від партій: “Нова політика” з Мотор-січі, Слуги народу, “Єднання” Буряка і “позафракційники” з забороненого ОПЗЖ.

Що відомо про Регіну Харченко?

Регіна Харченко народилася 21 вересня 1990 року в с. Октябрське Первомайського району АР Крим. У 2013 вона закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство». Згодом навчалася в Національному університеті «Львівська політехніка» за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», який закінчила у 2022 році.

З 2016-го по 2021 рік Харченко працювала помічником-консультантом депутата Запорізької обласної ради. А з 2020 року й дотепер сама нині є депутаткою Запорізької міської ради. Ця інформація опублікована на сайті політичної партії “Слуга народу”.

Ситуація у Запорізькій міській раді:

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв написав листа до президента України Володимира Зеленського про спробу політичного перевороту у Запоріжжі.

Вчора, 23 квітня, депутатка міськради Регіна Харченко написала пост у Фейсбук, в якому вимагала від секретаря Запорізької міської ради скликати сесію. За її словами, він блокує їх проведення.

“Ми отримуємо недовіру до секретаря та місцевого органа у 90%, постійні згадування Запоріжжя у ЗМІ як корумпованого та несамостійного міста та відтік населення. Потрібне ТЕРМІНОВЕ перезавантаження та рух в одному напрямку з запорізькою громадою, військовими та всією країною”, – написала Харченко у своєму пості.

Ще раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Іван Федоров подав лист до президента про необхідність введення військової адміністрації в Запоріжжі через корупцію в Департаменті культури та туризму часів керівництва Департаментом Катериною Сімоновою та її заступником Сергієм Біловим.