Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни можуть активізуватися на Запорізькому напрямку через західну допомогу Україні, – ISW

Росіяни можуть активізуватися на Запорізькому напрямку через західну допомогу Україні, – ISW

Росіяни можуть активізуватися на Запорізькому напрямку через західну допомогу Україні, – ISW

Окупанти. Ілюстративне фото

Окупанти можуть скористатися ситуацією, поки Україні очікує озброєння. Аналітики вважають, що російські війська посилять обстріли вздовж лінії фронту.

Про це йдеться у звіті Американського інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти продовжують наступальні операції на фронті. В деяких районах російські війська користуються посушливою погодою та посилюють свої обстріли. На думку аналітиків ISW, поки Україна очікує пакет допомоги від США, росіяни можуть активізувати наступальні операції, а також ракетні та безпілотні удари.

“За оцінками ISW, дефіцит матеріальних засобів змушує Україну економити боєприпаси і спрямовувати обмежені ресурси на критичні ділянки фронту, що підвищує ризик російського прориву на інших, менш забезпечених ділянках, і робить лінію фронту в цілому більш крихкою”, – йдеться у звіті.

Також окупанти користуються недоліками протиповітряної оборони України. Зокрема, вони наносять удари по енергосистемі України та можуть в найближчі тижні продовжувати ці обстріли.

“Російські війська досягли лише тактичних успіхів за останні шість місяців погіршення ситуації в Україні і навряд чи зможуть досягти прориву, який би зруйнував лінію фронту”, – підкреслюють аналітики ISW.


Раніше Inform.zp.ua писав, що вчора, 20 квітня, Конгрес США підтримав рішення про надання пакету допомоги Україні. Для Запорізької області це означає збільшення зброї та засобів ППО. Сума допомоги, яка передбачається для України, становить рекордні 60 мільярдів доларів.

Російські війська вчергове атакували Запоріжжя. Вчора, 20 квітня, вони вдарили по промисловій інфраструктурі міста. Попередньо, без постраждалих. За попередньою інформацією, люди та житлові будинки не постраждали, зазначив в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Президент України Володимир Зеленський закликав країни світу допомогти з передачею систем протиповітряної оборони до прифронтових міст України, зокрема, для захисту Запоріжжя.