Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Хортиці у Запоріжжі проведуть велике прибирання: як долучитися

На Хортиці у Запоріжжі проведуть велике прибирання: як долучитися

На Хортиці у Запоріжжі проведуть велике прибирання: як долучитися

Хортиця

У суботу, 20 квітня, у Запоріжжі на острові Хортиця проведуть велике весняне прибирання. Акція проходитиме в першій половині дня і триватиме приблизно чотири години.

Про це повідомляє організатор події UAnimals.

Таку акцію проводять другий рік поспіль. Організатори організують трансфер з Запоріжжя до острова, а тим, хто на машинах згодом дадуть точку для зустрічі.

«Хто був на прибиранні минулого року, сам все бачив: неоране поле роботи. Особливо багато сміття стало, коли окупанти підірвали дамбу Каховської гідроелектростанції. Через падіння рівня води у Дніпрі сміття, яке раніше було на дні, вийшло на поверхню. Тепер воно загрожує місцевій флорі та фауні та потребує прибирання», — говорять організатори.

Для участі в акції з собою треба мати: взуття та одяг, які не шкода забруднити, перекус та головний убір. Питну воду, рукавички та пакети для сміття видадуть.

Нагадаємо, у Запоріжжі в заповідних паркових зонах почав їздити кінний патруль. Поліцейські верхом шукають порушників порядку. В заповідних пркових зонах Запоріжжя з’явився кінний патруль. поліцейські верхом на конях оглядають територію та шукають порушників. Такі заході необхідні в тих місцях, де не проїде автомобіль.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення запоріжцям обмежили доступ на територію острова Хортиця. Також тепер не можна відвідувати острови та скелі, які видно через обміління.

Рішення про заборону відвідування острова Хортиця ухвалює Рада оборони Запорізької області. Керівництво заповідника та правоохоронні органи стежать за донесенням цієї інформації до громадськості.