Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі гроза та сильний вітер 15 квітня: є перші наслідки негоди (ОНОВЛЕНО)

У Запоріжжі гроза та сильний вітер 15 квітня: є перші наслідки негоди (ОНОВЛЕНО)

У Запоріжжі гроза та сильний вітер 15 квітня: є перші наслідки негоди (ОНОВЛЕНО)

Ілюстративне фото

Гідрометеорологи попереджали про грозу та сильні пориви вітра в Запоріжжі. За прогнозами така погода протримається в місті до кінця доби.


21:37 – Патрульна поліція Запоріжжя попередила , що і внаслідок негоди попадали дерева. Тому в місті перекриті деякі транспортні маршрути.

21:36 – в ГУ ДСНС розповіли, що рятувальники працюють одразу на 15 аварійних місцях в Запоріжжі. В одному із районів гілля дерева впали на житловий будинок, у результаті чого пошкоджено 5 балконів та вікна.

20:52 – в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив, що на цей час надійшло 50 заявок про повалені дерева, які впали через сильний вітер з дощем. Спецслужби приступили до усунення наслідків негоди.


Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі гідрометеорології.

У Запоріжжі гроза 15 квітня
Фото: Запорізький обласний центр гідрометеорології

Гроза та вітер можуть призвести до:

  • до пошкодження ліній електропередач;
  • падіння дерев;
  • заносу автомобілів;
  • збільшення ймовірності ДТП;
  • аварії генераторів, підстанцій та трансформаторів.

Запоріжці повідомляють про відсутність світла в частині Шевченківського району, а також про проблеми з електропостачанням на Правому березі.

Ще один наслідок негоди – на проспекті Маяковського впало дерево. Його одразу не видно через відсутність світла. Очевидці закликають водіїв бути обережними на дорозі.

В деяких районах міста сильний вітер перекинув мусорні баки.

У Запоріжжі гроза 15 квітня
Фото: взято з мережі

У різних районах міста падають дерева, частина вул. Леоніда Жаботинського перекрита. Очевидці повідомляють, що на місці вже працюють рятувальники.


Нагадаємо, що вчора центр з метеорології вже робив заяву про небезпечні погодні явища. У Запоріжжі очікуються грози. Рівень небезпечності негоди – перший (жовтий).

З 1 жовтня в Запоріжжі запрацювали всі “Пункти Незламності”. Це місця, де запоріжці можуть підзарядити телефони, зігрітися та підключитися до інтернету. Inform.zp.ua зібрав всю корисну інформацію про “Пункти Незламності” в Запорізькій області.