Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Зеленський відреагував на ракетний удар по Запоріжжю

Зеленський відреагував на ракетний удар по Запоріжжю

Зеленський відреагував на ракетний удар по Запоріжжю

Обстріл Запоріжжя 5 квітня

Президент Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар по Запоріжжю 5 квітня. Він назвав цю атаку “підлою”.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні:

“Запоріжжя – просто підлий удар напередодні. Постраждали там, зокрема, і журналісти, які були на місці, фіксували наслідки першого удару, коли він відбувся. І потім відбувся повторний удар.

Зараз досі в реанімації кореспондентка агенції «Укрінформ» Ольга Звонарьова. Була також поранена кореспондентка ТСН Кіра Овес. Я бажаю їм та всім іншим постраждалим якнайшвидшого одужання”.

Також Зеленський подякував працівникам екстрених служб у Запоріжжі, зокрема:

“Вдячність усім, хто в Харкові, в Запоріжжі, на Одещині. Херсонщина. Миколаївщина. В Донецькій області та в усіх прикордонних громадах. Хто працює після російських обстрілів, хто допомагає людям, хто розбирає завали, відновлює нормальне життя. Усі наші рятувальники ДСНС України, медичні працівники, поліцейські, енергетики, ремонтні бригади, комунальні служби наші, волонтери. Кожному й кожній, хто береже нормальність життя, я дякую”.

Не залишилися без уваги президента запорізькі рятувальники, поліцейські та медики:

“Рятувальники Борис Сердюк, Дмитро Бородатий, Олександр Куленко, наші поліцейські Андрій Грачов та Михайло Малахов. Вони одними з перших прибули й надавали допомогу навіть попри повторний удар. Працівники швидкої Запоріжжя Олена Кострюкова, Ярослав Бардаков та Олена Стариковська. Я дякую вам!”, – сказав глава держави.

Як писав раніше Inform.zp.ua, російські війська атакували Запоріжжя ракетами 5 квітня, в результаті чого загинуло 4 людини. Також зруйнована цивільна інфраструктура в місті.