Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Очільник Запорізької ОВА розповів про наслідки ракетної атаки по Запоріжжю 5 квітня

Очільник Запорізької ОВА розповів про наслідки ракетної атаки по Запоріжжю 5 квітня

Очільник Запорізької ОВА розповів про наслідки ракетної атаки по Запоріжжю 5 квітня

Обстріл Запоріжжя 5 квітня

Російські війська атакували Запоріжжя ракетами, в результаті чого загинуло 4 людини. Також зруйнована цивільна інфраструктура в місті.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Від ракетної атаки загинули 4 людини, 31 людина звернулася по медичну допомогу, 6 – досі у лікарні. Серед поранених – 2 співробітники ЗМІ, 1 співробітник поліції.

У Запоріжжі внаслідок атаки пошкоджено заклади освіти, торгівлі, приватні та багатоповерхові будинки, автівки.

Зазнав руйнувань Мелітопольський центр допомоги  «Саме тут», де щомісяця 10 тисяч переселенців  отримували гуманітарну допомогу. Наразі центр зачинений.

“Ворог застосовує підступну тактику – бити в одну ціль двічі, з перервою, щоб збільшити кількість жертв, у тому числі і серед рятувальників, співробітників поліції, медиків”, – зазначає Федоров.

Через атаки на енергетичну інфраструктуру були введені тимчасове обмеження для виробничих підприємств. Населення обмеження не торкнулися, додав очільник ЗОВА.

Як писав раніше Inform.zp.ua, за добу від російських ударів у Запоріжжі постраждали 63 багатоквартирних та 35 приватних будинки. Людям закривають вибиті вікна, дах та надають будівельні матеріали.