Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 767-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

767-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

767-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Розповідаємо, як пройшов 767-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 31 березня.

12-тирічна дитина травмована внаслідок обстрілів військовими РФ Пологівського району Запорізької області. Загалом 343 удари по 8 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби.

У Запоріжжі продовжують ліквідацію наслідків російського удару по Дніпровський ГЕС, який стався 22 березня. Комунальники продовжують забивати вікна OSB і ремонтувати покрівлі. Це все робиться як силами міської влади та комунальних служб, так і виділяються матеріали з обласного резерву, щоб мешканці могли повернутися у свої будинки та їх відбудовувати.

З прифронтових територій Запорізької області за березень було евакуйовано 30 людей. Наразі з прифронтових територій Запорізької області не проводиться обов’язкова евакуація. А найбільше охочих покинути прифронтові території припало саме на першу декаду березня, коли росіяни значно активізували обстріли.

У боях за Україну загинув мешканець селища міського типу Кушугум Запорізької області Олег Морареску 1978 року народження. З початку повномасштабного вторгнення його брат-близнюк Юрій став на захист держави, він загинув навесні 2023 року. Після цього Олег пішов до військкомату, пройшов навчання та відправився на фронт, воюючи за полеглого брата, дружину, сина, та сестер.