Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Обстріл ГЕС – яка ситуація у Запоріжжі сьогодні

Обстріл ГЕС – яка ситуація у Запоріжжі сьогодні

Обстріл ГЕС – яка ситуація у Запоріжжі сьогодні

Фото: Офіс Генерального прокурора

У Запоріжжі продовжують ліквідацію наслідків російського удару по Дніпровський ГЕС, який стався 22 березня.

Про це в етері національного марафону новин розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Що стосується цивільної інфраструктури: на сьогодні продовжуємо фіксувати руйнування, які ворог наніс у минулу п’ятницю. В приватному секторі ще продовжуються розбиратися завали та фіксуватися пошкодження. Ми бачимо, що мешканці вже починають фіксувати руйнування своїх будинків в системі «єВідновлення», щоб отримати компенсацію від держави», — зазначив голова ЗОВА.

Також комунальники продовжують забивати вікна OSB і ремонтувати покрівлі. Це все робиться як силами міської влади та комунальних служб, так і виділяються матеріали з обласного резерву, щоб мешканці могли повернутися у свої будинки та їх відбудовувати.

Він зазначив, що на сьогодні відновлено рух по ДніпроГЕС — по одній смузі з двох, а з 30 березня запущений двосторонній рух по вантовому мосту.

«Ми робимо спільно з Патрульною поліцією та комунальниками все можливе, щоб розвантажити рух, і наші мешканці не стояли в заторах. Що стосується безпосередньо енергетики: тут найскладніше ситуація, тому що ворог влучив у виробничі потужності ДніпроГЕС. Тим самим повністю зупинив там виробництво. І так, дійсно, за цей тиждень щонайменше чотири рази вводилися обмеження на електроенергію в місті Запоріжжі. Вони торкалися суто промисловості та виробничих потужностей, а не цивільного населення. Отже, для приватних цивільних споживачів немає дискомфорту в частині постачання електроенергії. Тож сьогодні саме така ситуація через тиждень після наймасованішого обстрілу в Запоріжжі», – відзначив Іван Федоров.

Нагадаємо, у Запоріжжі екологи ліквідували екологічні наслідки влучання в ДніпроГЕС. Фахівці обробили плями нафти, які прибило до берегу, запобігши їх розповсюдженню по річці Дніпро.