Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » З прифронтових територій Запорізької області вивезли ще 30 людей

З прифронтових територій Запорізької області вивезли ще 30 людей

З прифронтових територій Запорізької області вивезли ще 30 людей

Евакуація

З прифронтових територій Запорізької області за березень було евакуйовано 30 людей.

Про це повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини», повідомляє Запорізька обрасна військова адміністрація.

Наразі з прифронтових територій Запорізької області не проводиться обов’язкова евакуація. А найбільше охочих покинути прифронтові території припало саме на першу декаду березня, коли росіяни значно активізували обстріли.

«Під час евакуації українці отримують допомогу – фінансову, гуманітарну, соціальну. У Запоріжжі є організовані громадами штаби для переселенців, де можна отримати найнеобхіднішу підтримку», – говорить Іван Федоров.

За минулий рік правоохоронці вивезли в безпечне місце 446 мешканців Василівського та Пологівського районів.

Як виїхати в безпечне місце: цілодобова гаряча лінія Координаційного гуманітарного центру – 0 800 339 291; евакуаційні групи Національної поліції України для жителів Пологівського району – 050-272-72-76;- для жителів Василівського району – 097-826-20-02.

Нагадаємо, триває евакуація родин з прифронтових міст Запорізької області. Дві сім’ї, в яких виховується шестеро дітей, через постійні обстріли були змушені фактично жити у підвалі. Поліцейські вивезли їх з-під вогню до Запоріжжя.