Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Save a Life International: зберегти життя та гідність

Save a Life International: зберегти життя та гідність

Save a Life International: зберегти життя та гідність

Life Center Запоріжжя

Сьомий рік поспіль у Запоріжжі діє Life Center – філіал міжнародної неприбуткової організації Save a Life International, яка підтримує вагітних жінок у кризових ситуаціях. Наразі в Україні дев’ять таких центрів, також є філіали в Польщі та США. Тут жінки отримують різну допомогу: матеріальну, психологічну та безпечне місце для проживання. Центри підтримки діють у співпраці із християнськими церквами у містах, де вони розташовані.

У межах проекту «Сила волонтерства» ми продовжуємо розповідати про волонтерські ініціативи, що формують громадську єдність у Запоріжжі.

Що зроблено за два останні роки війни

Команда волонтерів Life Center Запоріжжя
Команда волонтерів Life Center Запоріжжя

За два роки повномасштабної війни в Україні Save a Life International допомогла 2210 матерям. 627 малюків народилося у жінок, які зверталися до Life Centers по всій країні. Співробітники організації роздали матерям 2148 продуктових та гігієнічних наборів. Це по три щодня без вихідних. Більше півсотні  жінок із дітьми та вагітних організація вивезла за кордон, у безпечніше місце. У запорізький центр за час повномасштабної війни звернулися за допомогою 800 жінок. Організація може  опікуватися жінкою протягом  двох років від моменту її звернення – усе залежить від фізичного, психічного й матеріального стану людини.

Безпечне місце

Центри підтримують вагітних жінок у кризових ситуаціях та у випадках домашнього насильства, а також гуманітарно допомагають матерям і їхнім дітям.

«Це яскраве місце, де жінки можуть отримати консультацію психолога, соц працівника, юриста та спілкуватися між собою, – розповідає Оксана Євтушевська, директорка Life Center Запоріжжя. – Наші відвідувачки – вагітні жінки та з дітьми до року, і вони  дуже потребують допомоги,і гуманітарної, і психологічної. Саме тут, це місце, де ми її надаємо».

Участь команди Life Center Запоріжжя у форумі волонтерів у м. Запоріжжя
Участь команди Life Center Запоріжжя у форумі волонтерів у м. Запоріжжя

Робота з переселенцями

Коли вагітна жінка опиняється у скрутних матеріальних обставинах, або зазнає тиску зробити аборт від родини – це і є кризова вагітність. 90% жінок, які отримують зараз допомогу в запорізькому центрі, мають статус внутрішньо переміщених осіб. Більшість переселилися у місто з області. Саме робота з ними  – один із пріоритетів центру.

Оксана Євтушевська, директорка Life Center Запоріжжя
Оксана Євтушевська, директорка Life Center Запоріжжя

«Їм важко на новому місці, в них немає друзів, – говорить Оксана Євтушевська. – Буває так, що родина розділена, чоловіки деяких із них служать на фронті. І це жінки, які потребують гуманітарної та психологічної допомоги. Тут вони знаходять собі друзів, жінок у таких же обставинах. Вони спілкуються, у них зав’язуються стосунки.

Програми допомоги

У Life Center Запоріжжя діють кілька програм допомоги. Одна з них – «Вчись та заробляй», участь у якій беруть наразі 40 жінок. У цій програмі майбутні та молоді мами отримують знання про дитину, особисту турботу, навички домашнього менеджменту та духовне консультування. А бали, отримані на заняттях, можуть обміняти на дитячі та побутові речі. Три групи займаються безпосередньо в центрі, та ще дві – онлайн.

Гуманітарна допомога вагітним та матерям із маленькими дітьми
Гуманітарна допомога вагітним та матерям із маленькими дітьми
Гуманітарна допомога вагітним та матерям із маленькими дітьми
Гуманітарна допомога вагітним та матерям із маленькими дітьми

Також у центрі діє програма «Ниточки надії»,яка допомагає сім’ям, що  пережили втрату дитини, та курс «Прощена та звільнена» – це група підтримки для жінок, які нещодавно зробили аборт.

Зустрічі для жінок

Заняття у центрі відбуваються тричі на тиждень. Один із напрямків психологічної підтримки – арт-терапія. Жінки знімають напругу малюючи, ліплячи  або співаючи. Над цим курсом працює команда Life Center Запоріжжя з 13 волонтерів. Також є “Курс краси”, де охочі жінки навчаються основам макіяжу та зачіски у фахівців.

Зустрічі та святкування для жінок в Life Center Запоріжжя
Зустрічі та святкування для жінок в Life Center Запоріжжя

 Посилання на сайт та сторінки у соцмережах Life Center Запоріжжя:


Читайте також інші статті в рамках проекту «Сила волонтерства» про волонетріські ініціативи, які формують громадську єдність в Запоріжжі:


Ця публікація здійснена за підтримки Фонду “Партнерство задля стійкості України”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю редакції Inform.zp.ua і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.