Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Президент України підписав указ про створення Сил безпілотних систем: що відомо (ВІДЕО)

Президент України підписав указ про створення Сил безпілотних систем: що відомо (ВІДЕО)

Президент України підписав указ про створення Сил безпілотних систем: що відомо (ВІДЕО)

Володимир Зеленський

Сьогодні, 6 лютого, Володимир Зеленський підписав указ про створення у Силах оборони окремого підрозділу – Сили безпілотних систем.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

“Щойно підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем. І це не питання майбутнього – це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою. Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі”, – каже головнокомандувач.

Відео: Президент України

Президент ставить такі завдання перед армією, Міноборони та урядом:

  • надання спеціальних штатних посад під роботу з дронами,
  • створення спеціальних підрозділів,
  • ефективне тренування,
  • систематизація досвіду,
  • постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей,
  • залучення найкращих спеціалістів у цю сферу.

Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО.


Нагадаємо, що сьогодні, 6 лютого, стало відомо, хто наразі виконуватиме обов’язки міського голови тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області.