Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Дітей з окупованих територій Запорізької області могли вивезти в Білорусь, – Микола Кулеба

Дітей з окупованих територій Запорізької області могли вивезти в Білорусь, – Микола Кулеба

Дітей з окупованих територій Запорізької області могли вивезти в Білорусь, – Микола Кулеба

Ілюстративне фото

Україна має інформацію, що викрадених з окупованих територій дітей депортували також і в Білорусь. Наразі немає достовірної інформації про кількість дітей, яких везли до Білорусі.

Про це розповів Микола Кулеба, колишній Уповноважений президента України з прав дитини, а нині – голова фонду “Збережи Україну”, який займається поверненням депортованих дітей додому.

“Ми знаємо, що українських дітей депортували в Білорусь також, але сьогодні Білорусь все робить, щоб приховати цю інформацію”, – сказав Кулеба.

За його словами, “із тих тисяч дітей, яких також відправлялися в табори в Білорусь”, Україна не знає точно, скільки з них залишилося, а скільки направили в Росію.

За словами Кулеби, відповідні служби збирають інформацію про ці випадки. Колишній омбудсмен наголошує, що будь-яке вивезення дітей – це депортація.

За даними українських служб, за останні 10 років війни під владою росіян опинилось більше мільйона українських дітей.


Раніше Inform.zp.ua писав, що з Бердянської громади відправили групу дітей-ВПО до оздоровчого табору в Яремче. Там діти також зможуть вийти на очне навчання.