Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 700-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

700-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

700-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

Фото — Командування Повітряних Сил ЗСУ

Розповідаємо, як пройшов 700-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини про війну за сьогодні.

Запоріжжя з перших днів війни з мирного міста перетворилося у прифронтове й почало приймати біженців з декількох областей одночасно. Саме місто неодноразово обстрілювали росіяни різними типами ракет та безпілотними літальними апаратами. Inform.zp.ua згадує, якими були 700 днів війни для Запоріжжя.

Минулої доби російські військові нанесли 170 ударів по 25 населеним пунктам Запорізької області. Зафіксовано руйнування житлових будинків.

На Запорізькому напрямку минулої доби відбили 4 атаки противника південніше Червоного, західніше Вербового та Роботиного.

Вчора, 23 січня, сапери вилучили 3 вибухонебезпечні предмети, які виявили у населених пунктах Запорізького району. Всі вони були знищені фахівцями-піротехніками з дотриманням правил безпеки.

У Запоріжжі засуджено чоловіка, який зрадив Україні та перейшов на бік РФ. Співробітники спецслужби встановили особу мешканця Донеччини, який з початком широкомасштабного вторгнення пішов на співпрацю з окупантами.

Протягом минулої доби, 23 січня, українські бійці ліквідували майже 400 російських окупантів на Таврійському напрямку. Також ЗСУ знищили 54 одиниці військової техніки та 200 дронів різних типів.

Підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням й іншому порушенні законів та звичаїв війни в Запорізькій області оголосили співробітнику фсб рф.