Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » День Соборності України: як запоріжці в окупації продовжують боротися

День Соборності України: як запоріжці в окупації продовжують боротися

День Соборності України: як запоріжці в окупації продовжують боротися

Колаж Inform.zp.ua

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначають День Соборності. І хоча українці в Запорізькій області зараз розділені, вони не забувають про свою національну ідентичність.

Inform.zp.ua розповідає, як запоріжці в окупації продовжують боротися з тиском росіян.

Ще в серпні 2022 року українські партизани звернулися у відео до окупантів. Вони пообіцяли дістати кожного з них.

“Кожного окупанта, що ступив на нашу землю, чекає куля, а на кожного колаборанта, який стане посібником рашистів і візьме участь до підготовки до цього шоу злого карлика путіна, чекає справедлива розплата” – кажуть партизани.

партизаны обращение

З того часу на окупованих територіях рух опору активно працює та не дає окупантам відпочити.

14 січня в окупованому Мелітополі у Запорізькій області українські партизани підірвали авто з російськими окупантами.

“Внаслідок проведеного силами українського опору спеціального заходу був підірваний автомобіль російських загарбників УАЗ “Patriot”. Разом з московським позашляховиком ураження зазнали четверо окупантів”, — йдеться в повідомленні”, – писали в ГУР про цей випадок.

Але це не єдиний подібний інцидент. Так 15 грудня 2023 року у Мелітополі рух опору провів успішну диверсію й підірвав залізничний потяг. Він щодня возив із Криму до Мелітополя та Дніпрорудного боєприпаси та паливо.

А 11 листопада 2023 року в Мелітополі було влучання в штаб окупантів, де знищили російських офіцерів.

Окрім партизанів на окупованих територіях Запорізької області працюють активісти “Жовтої Стрічки”. Вони чинять спротив окупантам у вигляді флешмобів з українськими флагами та спалювання російської символіки.

У сьогоднішньому зверненні Президент України сказав: “Коли всі українці тримаються за руки, вони не піднімуть їх догори, аби здатися. Боремося всі”.

Запорізька область продовжує боротися з окупаційним режимом кожен день.